Dette er favoritt-selskapene blant de flyreisende

Greske Aegean Airlines er blant de selskapene som fortsatt serverer varm mat på økonomiklassen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Turkish Airlines stikker av med seieren i en stor konkurranse om kundenes foretrukne flyselskap. Bare ett nordisk selskap er blant de 10 beste i årets første flykåring.

Det er reisebyråkonsernet Edreams.com som har gått ut med resultatet etter å ha analysert publikums tilbakemeldinger.

Rundt 70.000 svar er med i analysen, som kun omfatter såkalte fullservice-selskap. Det vil si at lavprisutfordrerne ikke er med.

Helt på topp troner Turkish Airlines, som vinner denne konkurransen for andre år på rad. Dette er et velkjent selskap for reisende på Oslo Lufthavn, med sine to daglige avganger til hovedflyplassen i Istanbul.

Selskapet scorer høyt både på sin komfort om bord på flyene, og i denne konkurransen fremheves selskapet også fordi kundene mener de får mye for pengene.

Fra Oslo er selskapet et av de meget få som inkluderer mat og drikke i billettprisen for reisende i begge klasser, også økonomiklasse.

Nummer to i kåringen er en gjenganger i internasjonale konkurranser og også godt kjent for nordmenn flest:

Emirates. Selskapet flyr mellom Gardermoen og hjemmebasen Dubai. I tillegg til at hjembyen i seg selv trekker mange reisende, bruker mange nordmenn dette selskapet på sine reiser videre til Asia, Australia og New Zealand.

I denne konkurransen gjorde selskapet et skikkelig byks oppover best likt-listen fra en sjetteplass i fjor.

Nummer tre er det greske selskapet Aegean Airlines, som for tiden ikke flyr i rute på Norge. Dette er også et av de selskapene som byr på varm mat og drikke i billettprisen. Nettopp serveringen på dette selskapet blir av mange trukket frem som et viktig konkurranse-element.

For Norden er det Finnair som er med på listen. Det finske selskapet har de senere årene satset sterk på å bygge opp rutetilbudet til Asia, og mange nordmenn foretrekker derfor å reise via Helsingfors når de skal østover.

Listen over de 10 beste flyselskapene ser slik ut:

1. Turkish Airlines, Tyrkia

2. Emirates, Dubai

3. Aegean Airlines, Hellas

4. Air Corsica, Frankrike

5. Aereolineas Argentinas, Argentina

6. Finnair, Finland

7. Swiss Air Lines, Sveits

8. Middle East Airlines, Libanon

9. Aeroflot, Russland

10. Etihad Airlines, Abu Dhabi

Lik flysmart24.no på Facebook