Dette kan bli fremtidens underholdning på flyturen

Spanske Iberia er et av flyselskapene som tar i bruk VR-briller som en del av underholdnings-tilbudene om bord. Foto: Iberia Group

Dette synet kommer til å bli stadig vanligere om bord på ruteflyene i fremtiden. Flere selskap har satset på VR-underholdning, og nå har også SAS gått i tenkeboksen om det også skal satse på dette produktet.

Det foreløpig siste flyselskapet som vil tilby passasjerene virtuell underholdning om bord er spanske Iberia, som i juni er klar for en storsatsing i Norge med nye ruter både fra Oslo og Bergen.

Selskapet har bestemt seg for å teste ut underholdnings-tilbudet på et par utvalgte ruter.

Blir testen en suksess, vil selskapet utvide tilbudet på både lang- og mellomlange ruter. Da åpnes muligheten også for den kommende Oslo-ruten.

Med det nye VR-tilbudet kan passasjeren kjøpe seg tilgang til tredimensjonal underholdning som spill, filmer, informasjon om reisemålet og dokumentarfilmer. Selskapet nevner spesielt undervannsfilmer fra Rødehavet.

Fra før av har Air France og Alaska Airlines satset på dette produktet som en del av den såkalte inflight-underholdningen, det tilbudet passasjerene får mens de oppholder seg inne i flykabinen. Det er et forbedret tilbud i forhold til det dagens wifi åpner for.

Flyselskapene er normalt svært  med å avsløre for mye av sine fremtidige passasjer-tilbud, av hensyn til den knivskarpe konkurransen. Hos SAS er informasjonssjef Knut Morten Johansen også meget ordknapp om hvilke tilbud selskapet forbereder for sine gjester.

Når flysmart24.no spør om VR-briller er et tilbud som også SAS vurderer å innføre, er svaret: – Ja, det kan være til vurdering.

Hos Iberia er saken imidlertid allerede avgjort, og den første tesingen skal foregå på selskapets ruter fra Madrid til New York og Tel Aviv.

Nikolas Jaeger er direktør for Inflight VR og har stor tro på at dette vil bli populært:

– Vi tror virtuell virkelighet har et stort potensial, og det kan forandre passasjeropplevelsen. Passasjeren er ikke lenger en observatør, men kan ta en spasertur i byen han eller hun skal besøke, eller bare slappe av før du kommer til reisemålet, sier han.

Iberia er Spanias største flyselskap, og eid av International Airlines Group (IAG). Det er det samme selskapet som eier British Airways, spanske Vueling og irske Aer Lingus.

IAG var for kort tid siden aktuell som kjøper av Norwegian.

Lik flysmart24.no på Facebook