Millioner for å fikse ødelagte Syden-strender før påske

Mange installasjoiner langs kysten av Costa del Sol fikk hard medfart. Her er mannskaper i ferd med å klargjøre for sesongen på stranden i Fuengirola. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Et kraftig uvær har gjort skade på noen av Spanias flotteste strender. Nå brukes det flere millioner kroner for å reparere skadene og gjøre strendene klare for den store turistinvasjonen i påsken.

Store mannskaper er satt inn for å klargjøre de populære strandområdene helt sør i Spania, langs Costa del Sol, etter uværet som slo til for knapt en uke siden.

Kraftige bølger, noen opp til seks meter høye, gjorde  skader på strender og ødela dessuten infrastruktur.

Disse er vitale tilbud når påskegjestene fra Nord-Europa, inkludert Norge, kommer i løpet av denne uken.

Ifølge papirutgaven av avisen Sur ble det gjort skader på sentrale turistområder som Malaga, Marbella, Torremolinos og Fuengirola.

De lokale myndighetene tar ingen sjanser på at tingene ikke skal være i orden til påske.

I Marbella la man på bordet 2 milloner norske kroner for å få tilbakestilt anleggene slik des skal være.

Til avisen sier talsmenn for de lokale havnemyndighetetene at det likevel var områdene i Fuengirola, San Pedro og Estepona som det gikk verst ut over.

Derfor har store mannskaper de siste dagene vært i hektisk aktivitet for å erstatte sanden, der bølgene har vasket ut i havet.

Å kjøre på sand etter vinteren er en normaløvelse, men denne gangen ble arbeidet mer omfattende enn før.

Også enkelte restaurantbygninger har fått skader, og må gjennomgå reparasjoner. Eierne er urolige for at ikke alt skal være klappet og klart før den viktige påske-uken, og vil at fasilitetene skal fremstå som normalt:

– Vi har bedt de lokale myndightene om snarest å kjøre på ny sand på alle de strendene som er blitt skadet av bølgene, sier lederen for Assosiation of Beach Business Owners, Manuel Villafaina, til Sur.

Han sier at han er glad over at skadene ikke ble større, og at eierne av strender og restauranter fikk advarsel om uværet i god tid.

Slik fikk de tid på seg til å rydde strandustyret i sikkerhet og bygge vern mot bølgene, slik at skadene kunne begrenses så mye som mulig.

Lik flysmart24.no på Facebook