Direkte tilgang til trendy Middelhavs-by fra våren av

Det er ikke lang mellom tapas-fristelsene i Valencia. Foto: VisitValencia

SAS lanserer flere nyheter når selskapet åpner sitt sommerprogram neste år. Det innebærer at nordmenns mulighet til å ta en tur til Middelhavs-kysten heretter blir enda bedre.

SAS åpner nemlig en helt ny direkterute fra Oslo til Valencia, og dessuten til Barcelona fra Bergen.

Med åpningen av rute til Valencia betyr det at SAS fra sommerprogrammet av har dirkete forbindelse til seks reisemål i Spania. Fra før av har selskapet ruter til Alicante, Malaga, Barcelona, Las Palmas og Tenerife.

Valencia er Spanias tredje største by etter hovedstaden Madrid og katalanske Barcelona. Dette er en by kjent for sitt rike kultur- og shoppingtilbud, men også et heftig uteliv og et variert restauranttilbud.

Byen har ikke direkterute fra Oslo fra før av.

Byen regnes som en av de som er mest trendy å reise til, og blir omtalt som et godt alternativ til Barcelona og Madrid. Men i motsetning til hovedstaden, trenger man ikke å dra langt for å bade i Valencia.

Sommerens satsing fra SAS omfatter i alt 14 nye ruter og fem helt nye destinasjoner fra Skandinavia.

I tillegg til de nye rutene fra Oslo og Bergen, blir antall daglige avganger mellom Trondheim og Stockholm og mellom Oslo og Aalborg økt fra april.

For vestlandsregionen kommer det en ytterligere forbedring av de internasjonale flyforbindelsene gjennom at Haugesund får en direkterute til København.

For Oslos vedkommende er det også en nyhet at ruten til den ukrainske hovedstaden Kiev, som starter i høst, allerede er besluttet omgjort til en helårsrute.

For de som kan tenke seg å reise via København, åpner det seg en rekke nye SAS-muligheter:

Fra Kastrup åpner SAS nye ruter til italienske Bari, montenegrinske Tivat og kroatiske Zadar, tre feriefavoritter ved Adriaterhavet.  En fjerde nyhet fra den danske hovedstaden er det klassiske feriestedet Rhodos i Hellas.

Dessuten øker SAS kapasiteten mellom København og St. Petersburg i takt med at visumreglene til St. Petersburg nå lettes opp.

Fra Stockholm forlenger SAS sesongen til Beirut, en nyhet som ifølge seøskapet selv er etterspurt av mange reisende. Luxemburg får også en utvidet rutetabell med flere avganger og blir en året rundt-destinasjon.

– Det er gledelig at så mange velger å reise med SAS i feriemånedene, så vi videreutvikler tilbudet vårt i samsvar med hva våre kunder ønsker også for neste sommer, sier finansdirektør i SAS, Torbjørn Wist.

Flyselskapenes sommerprogram starter i slutten av mars.