Ving og SAS klar for å hente hjem Syden-gjester

De tre store charterselskapene i Norge stanset all utreise fra Norge lørdag. Nå setter Ving i gang en stor operasjon for å bringe gjestene hjem. Foto: Sunclass Airlines

Reisearrangøren Ving sendte mandag ettermiddag ut en melding der selskapet gjør det klart at det om så skal sette opp ekstra flyavganger for å hente nordmenn på Syden-ferie hjem .

Det kan komme til å skje før planlagt hjemreise, melder Ving. Selskapet har bl.a. fokus på kunder som befinner seg på Kanariøyene, og har 4 400 gjester som skal hjem fra ulike reisemål.

Også SAS melder mandag at selskapet setter opp ekstra fly til de typiske Syden-destinasjonene som Las Palmas, Malaga og Alicante.

– Vi kommer til å hente alle hjem i tur og orden. Vi holder løpende kontakt med gjestene våre som er på ferie med oss nå, og de får SMS så snart vi har tid for hver enkelt hjemreise, forteller informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Jobber med ekstrafly
– Den nåværende situasjonen i Europa er helt eksepsjonell, og det er mange turister som skal hjem fra blant annet Kanariøyene nå. Det må blant annet søkes om ekstra landingstillatelser.

– I den grad det lar seg gjøre, kommer vi til å sette inn ekstra fly for tidligere hjemreiser. Vi jobber kontinuerlig med dette, opplyser Røhr-Staff.

Høyt trykk på telefonen
Det er mange som prøver å kontakte reisearrangøren om dagen, og Ving har satt inn alt av ledige ressurser for å svare alle som ringer.

– Vi jobber døgnet rundt, og har stort fokus på å kontakte alle som har fått sine reiser kansellert. I tillegg oppdaterer vi nettsiden våre kontinuerlig med informasjon, så vi oppfordrer alle til å ta en titt der før de ringer oss, opplyser Røhr Staff.

Dette gjør SAS

Pressesjef John Eckhoff i SAS sier at det er en ekstraordinær situasjon for mange reisende.

– I SAS gjør vi det vi kan under rådende forhold for å hjelpe nordmenn i utlandet. En av våre hovedoppgaver nå er å få reisende tilbake til Norge. SAS setter opp ekstrafly fra Oslo til Alicante og fra Arlanda til Malaga med retur til samme sted, tirsdag 17. mars. Vi planlegger også ekstra avganger t/r Oslo – Alicante, Oslo – Las Palmas og Arlanda – Malaga, avhengig av respons og behov, sier Eckhoff.