Fikk knallstart – tror på større flytrafikk enn noen gang

Turkish Airlines er et selskap som mange Asia-reisende bruker fra Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange flyselskap har hatt tungt for å lette etter korona-krisen. Da tyrkias nasjonale flyselskap, Turkish Airlines, meldte seg klar til avgang etter korona-krisen, steg selskapet så raskt at det i løpet av få dager hadde inntatt Europa-toppen.

Rekorden etter korona-krisen kom onsdag i denne uken. På denne dagen hadde Turkish Airlines i alt 400 flyvninger i luften, innenriks og utenriks. Slike tall har Eurocontrol, som fører oversikt over trafikken i vår del av verden, ikke sett siden 24. mars.

Det var de dramatiske dagene da flyselskap verden over i massivt omfang satte fly på bakken fordi etterspørselen etter billetter var helt borte over natten.

Nå har Turkish Airlines styreleder, M. Ilker Ayci, en langt mer optimistisk tone om fremtiden enn mange av de andre flysejefene. Han tror ikke korna-krisen vil skremme folk fra å fly, men tror flytrafikken vil gjenvinne gamle høyder. Ikke nok med det, han tror også at trafikken kommer til å bli større enn noen gang tidligere:

-Det er vår sterke tro at når korona-krisen er overvunnet, vil flyreisene komme tilbake i et større omfang enn før, sier han i en melding fra selskapet fredag.

Turkish Airlines har overfor flysmart24 sagt at Norge-ruten skal være tilbake i juli en gang. Da gjenopptar selskapet avgang til den nye flyplassen i Istanbul. Til å begynne med tar man sikte på å operere ruten med fire avganger i uken, og så eventuelt øke dette i forhold til etterspørselen.