Oslo Lufthavn gjenåpner stengt terminal-område

Nå vekkes Oslo Lufthavn sakte til liv igjen. Fra 1. juli gjenåpnes pir nord. Foto: Avinor

Flyselskapene på Oslo Lufthavn girer opp en god del i juli måned. Derfor gjenåpner Oslo Lufthavn snart det største av de korona-stengte terminal-områdene.

Det er flyplassens nye terminalområde, den såkalte pir nord, som åpner 1. juli. Den har vært stengt siden slutten av mars.

– Flere flybevegelser og behov for større arealer gjør at vi tilpasser infrastrukturen og gjenåpner pir nord fra 1. juli., av flere årsaker. I tillegg til flere flybevegelser og behov for større kapasitet på flyparkering, forventes det en økning i passasjertallene i sommer. Dette betyr at det må tas nye vurderinger knyttet til smittevern, sier terminaldirektør Ragnhild Hjerpsted på OSL til flysmart24.

Åpningen vil ifølge Avinor gi bedre smittevern;

– Ved at vi nå åpner opp pir nord og får større arealer, bidrar det til at reisende og ansatte fortsatt kan holde god avstand til hverandre. Det til tross for flere passasjer i terminalen. I forkant av åpningen vil det bli gjort nødvendige forberedelser av infrastrukturen og smittevernsinstallasjoner som pleksiglass, avstandsmarkeringer og seteblokkeringer skal monteres, sier hun.

Denne delen av flyplassen er flyplassens til nå seneste utbygging, og ble åpnet for tre år siden for å ta unna den raske passasjerveksten.

Gjenåpningen av terminalområdet etter tre måneders stans er de første små tegnene til at markedet sakte begynner å normalisere seg. Både SAS og Norwegian har lagt opp til økt trafikk de nærmeste ukene på landets hovedflyplass. De første gjenåpnede rutene flys allerede fra 1. juli.

I tillegg har en rekke utenlandske flyselskap enten allerede åpnet eller skal gjenåpne sine Oslo-ruter den kommende tiden. Bare de siste ukene har selskapene varslet inn gjenåpning av over 50 ruter som har vært stengt etter at korona-krisen lammet verdens flytrafikk.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles