Selskapet setter i gang nye ruter – Oslo må vente

Emirates-sjef i Norge, Terje Grue, er ivrig etter å få åpnet selskapets rute på Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Midtøsten-selskapet Emirates er godt i gang med å bygge opp igjen sitt verdensomspennende nettverk av flyruter. Nå varsler selskapet åpning av 11 nye ruter.

De som hadde håpet å finne Oslo Lufthavn Gardermoen på denne listen, blir skuffet. Mens København har fått tilbake sin Emirates-rute, må både Oslo og Stockholm vente.

Norge-sjefen for Emirates, Terje Grue, sier at de ikke skal stå på den norske staben for å få ruten i gang igjen. I dag er situasjonen denne:

– Med de eksisterende reiseråd fra norske myndigheter, samt de rådende innreiseforbud, er det ikke noen umiddelbare planer om oppstart. Vi jobber fortsatt mot start 1. september, men dersom ting endres fra myndighetenes side, så er vi klare for å snu oss raskt, sier Grue til flysmart24.

Emirates er en mye brukt aktør både for de mange som reiser til Dubai på solferie, men også for nordmenn som setter kursen mot Asia, Australia og New Zealand.

Selskapet har operert sin Oslo-rute med en Boeing 777-maskin som i tillegg til passasjerer på hver flyvning også tar med seg flere titalls tonn med last – stort sett norsk laks – til markedene i Asia.

De nye rutene som gjenåpnes denne gangen er til Kairo, Tunis, Khartoum, Amman, Osaka, Narita, Athen, Glasgow, Larnaka, Roma og Malé (Maldivene.)

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles