Nytt reiseråd – her er de mest populære reisemålene nå

Alicante er en sikker slager for norske turister året rundt. Reiser til denne byen ble mest booket etter nye reiseråd fredag. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Da UD endret reiserådet fredag, kom reaksjonen umiddelbart: Nye reisebestillinger strømmet inn, og nå var det ikke norske reisemål som var de mest ettertraktede.

Til nå i sommer har nemlig flybilletter, hotell og leiebil innen Norge vært helt dominerende. Men da reiserådet åpnet for reiser til de fleste EU/EØS-landene fredag, kom trykket på resten av Europa.

– Det var som å slå på en bryter, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise. Salget hos den dominerende uavhengige søkemotoren i Norge økte raskt med 73 prosent på flybilletter, og 442 prosent på charterreiser.

Her er de mest etterspurte

Ikke nok med det. De nye reiserådene snudde opp ned på folks reisevalg:

Ut med Tromsø, Bergen og Trondheim i salgstoppen og inn med Alicante, London og Malaga. De tre siste er i en særklasse mest bestilt. Deretter følger Amsterdam, Athen, Nice, Gdansk og Gran Canaria.

Nå er kapasiteten både på fly og pakkereiser kraftig redusert som følge av korona-pandemien. De store salgsøkningene må sees på bakgrunn av et lavt utgangspunkt.

Vil til Hellas

På charterfronten er det bare Apollo og TUI som har satt opp fly i juli, begge med et par avganger i uken til de to store pakkereisefavorittene Kreta og Rhodos.

At det er de greske reisemålene som også er mest etterspurt, vises også i tallene fra Finn Reise:

– Ja, helt klart. Vi ser at det er mange som tydeligvis savner de greske øyer. De booker reiser til Hellas og det fortsetter i august og utover i høst. Både charterreiser og fly har hatt en kraftig vekst. Nå er vi spent på fortsettelsen og tror at salgsutviklingen til utlandet avhenger av sommerværet i Norge, sier Berge.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles