Misfornøyd med servicen, laget oppstyr på SAS-flyet

Det ble ampert om bord på SAS-flyet da passasjerene var misfornøyd med servicen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Når misfornøyde passasjerer tar seg bryet med å sende klage på flyselskap inn til Transportklagenemnda er det normalt for å få erstatning for flyturer som ikke gikk etter planen. Noen få klager har en annen karakter.

Det siste gjelder for ekteparet som reiste med SAS fra Palma til Oslo for en stund tilbake. De var slett ikke var fornøyd med den oppmerksomheten og servicen de fikk på turen. Det ble det mye styr av.

De protesterte på at det gikk for lang tid før de fikk servering, og mente at dette skyldtes at den kabinansatte SAS var mer opptatt av å snakke med venner om bord enn å gi dem servering. Dette, mente de, pågikk i 10 minutter. Da de så påpekte dette, mener de kabinsjefen opptrådte svært uprofesjonelt og i en frekk tone.

Kabinsjefen opplevde episoden helt annerledes og så alvorlig at vedkommende så seg nødt til å sende inn en rapport til selskapets sikkerhetsavdeling. Der skrev han at de to passasjerene begynte å snakke til ham i en svært uhøflig og aggressiv tone. Dette ble også overhørt av andre passasjerer, skriver han.

Han forklarer at han absolutt ikke snakket med «venner.» Samtalen var med andre reisende som var interessert i å få informasjon om hvilke viner som var tilgjengelig, men at dette tok maksimalt fem minutter.

Selskapet anfører for egen del dessuten at de stusser på hvilke forutsetninger paret kunne ha for å vite hva den ansatte snakket med de andre passasjerene om.

SAS’ sikkerhetsavdeling sende deretter et brev til passasjerene der det ble gjort oppmerksom på at selskapet mener passasjerene har satt seg ut over retningslinjene for oppførsel om bord i selskapets fly. Dette var fra selskapets side ment som en informasjon til paret.

Dette godtok de ikke, og krevde rapporten den kabinansatte hadde laget slettet. Dessuten ville de ha en uforbeholden unnskyldning fra selskapet på vegne av den ansatte. Alt dette har SAS avvist. Misfornøyd over dette avslaget havnet derfor saken i Transportklagenemnda for flyreiser.

Nemnda har normalt ingen problemer med å finne grunnlag for å fatte vedtak i klagesaker, men i denne saken må nemnda kaste kortene. Den skriver rett og slett at de to forklaringene er å ulike at saken ikke egner seg for behandling. Kravet om unnskyldning blir derfor avvist som sak i nemnda.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles