Nå kan nordmenn dra på London-tur igjen

Nå kan nordmenn spasere rett inn i London igjen fra 10. juli uten å måtte i karantene ved ankomst. Foto: Heathrow Airport

Fredag ble det klart – snart kan nordmenn dra på London-tur igjen uten å måtte gå i karantene ved ankomst. Norge er på listen over land som England i ettermiddag har godkjent som land med lite smittefare.

Dermed blir turen til England enklere. Nordmenn slipper 14 dagers karantene ved ankomst etter den 10. juli. Om det også gjelder ved retur får vi imidlertid først vite den samme dagen, den 10. juli.

Da skal Folkehelseinstituttet komme med sitt lenge bebudede kart over hvilke land nordmenn kan reise til uten å måtte gå i karantene ved hjemkomst fra og med 15. juli.

Om Storbritannia står på den listen kan i dag være litt uklart. Andre EU-land, som har laget tilsvarende kart, har unntatt som Storbritannina som en trygg destinasjon – gjerne sammen med Sverige.

Sverige er ikke på listen som ble kjent i ettermiddag. Det er derimot Danmark, og de store EU-landene som Spania, Frankrike og Italia. Island og Finland er også med, dermed er svenskene de eneste i Norden som står utenfor.

Hellas og Spania, som har åpnet sine grenser for utenlandske turister på vidt gap for noen dager siden, holder Storbritannia utenfor de landene som får sende sine turister dit.

Som en følge av korona-krisen og kravet om 14 dagers karantene ved ankomst Storbritannia, har flyrutene mellom våre land vært kansellert siden midten av mars.

De første direkterutene fra Norge blir nå gjenopptatt. Både Norwegian og Ryanair har åpnet sine ruter fra Oslo med begrenset frekvens til henholdsvis Gatwick og Stansted, mens SAS og British Airways ikke har startet ennå.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles