Sjokkert etter Gardermoen-parkering: – Skremmer folk

Det er god plass i parkeringsanleggene på Oslo Lufthavn for tiden. Avinor har stengt de billigste parkeringsplassene. Det kan koste de reisende dyrt. Foto: Knut-Erik Mikalsen/Privat

Da Oslo-mannen skulle plukke opp bilen på parkeringsplassen på Oslo Lufthavn fikk han seg en skikkelig kalddusj: Flyplassen skulle ha 530 kroner for den ene dagen bilen hans hadde stått parkert på Gardermoen.

Flypassasjeren kjørte inn om morgenen og ut igjen på ettermiddagen:

– Dette er et prisnivå som er helt uakseptabelt høyt. Slike priser vil skremme folk fra å fly. Er det noe både Avinor og flyselskapene trenger i sommer, er det at folk begynner å fly igjen, sier kunden til flysmart24.

Han har lang fartstid innen norsk luftfart og et forhold til Avinor som gjør at han ikke vil stå frem med navn. Han er imidlertid klar i sin dom etter å ha blitt «ribbet» etter sitt parkeringsopphold og mener at Avinor burde ha sørget for tiltak som gjør det mer attraktivt å fly:

– Det er interessant å merke seg at Avinor ikke tar noen grep for å redusere denne type kostnader for de som velger å fly i disse covid 19-tider. Aldri har så få reist med fly innenlands. SAS, Norwegian og til dels Widerøe er i meget alvorlige finansielle problemer, sier han og minner om at mer kundevennlige priser også vil komme kriserammede Avinor selv til gode.

Han mener Avinor bør gå en runde internt for legge til rette for at de som planlegger å reise med fly i sommer ikke blir negativt påvirket av denne type kostnader ved bruk av bil til flyplassen.

– Alternative kollektivtilbud er jo også redusert slik at mange vil foretrekke å ta bil, sier han.

Oslo Lufthavn har som følge av korona-krisen stengt de billigste parkeringsplassene, nå er det kun de områdene som ligger nærmest terminalen og som koster mest, som er åpne. Derfor parkerte han nærmest terminalen.

Selv om de billigste parkeringsområdene er stengt, har ikke Avinor satt ned prisen på de øvrige for å kompensere de besøkende.

Gurli Høeg Ulevrud er kommunikasjonssjef i Avinor og sier at stengingen av de billigste parkeringsalternativene er gjort for å redusere behovet for bussreiser.

– I den situasjonen vi har vært i med covid 19-utfordringene så har vi optimalisert bruken av våre parkeringsanlegg slik at bussing ikke skulle være nødvendig. Optimaliseringen er gjort med sikte på å opprettholde flere typer betalingsnivåer for våre passasjerer, sier hun.

De aller billigste områdene ligger lengst unna terminalen og det å benytte disse i den situasjonen som har rådet ville krevd bussing.

– Bussing er noe vi har forsøkt å unngå på grunn av smitte. Etter hvert som trafikken tar seg opp igjen vil vi også åpne flere parkeringsområder i lufthavnen, sier hun.

 

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles