Nytt selskap åpner på Gardermoen midt i korona-krisen

Fra midten av juli blir det mulig å reise direkte mellom Oslo og Beograd. Foto: Air Serbia

Etter at korona-krisen tok nakketak på verdens luftfart i mars har flyselskap brukt all energi for å overleve. Det å tenke på å ekspandere og starte rute til et helt nytt sted har ikke vært noe tema.

Slik er det ikke for Air Serbia, det nasjonale flyselskapet som før bar navnet JAL. Det åpner rute fra Serbias hovedstad Beograd til Oslo Lufthavn, og det skjer fra den 16. juli.

Det er satt opp to ukentlige rundturer som skal flys på torsdager og søndager. Ruten skal flys med en Airbus A319-maskin. Avganger på formiddagen til Beograd, og retur på søndag på sen ettermiddag. En perfekt forbindelse for en weekend-tur, når nordmenn ikke lenger trenger å gå i karantene ved hjemkomst.

Ruten skulle egentlig ha startet i vår, men har blitt utsatt på grunn av de reiserestriksjonene som har blitt innført i etterkant av pandemi-utbruddet. Nå har imidlertid selskapet selv annonsert at ruten kommer, og har startet billettsalget. Den vil konkurrere med Norwegian som har satt opp Beograd en gang i uken fra 11. juli.

Sjefen for Air Serbia, Duncan Naysmith, sier i en uttalelse til selskapets egen informasjonstjeneste at han regner med at forbindelsen vil bli attraktiv for serbere som bor i Norge, men også for nordmenn som vil besøke landene på Balkan.

Han viser til at selskapet tilbyr en rekke aktuelle forbindelser via sin hub i Beograd. Fra Oslo vil det være mulig å reise til steder som Tivat, Podgorica, Skopje, Bucuresti, Sofia, Thessaloniki og andre destinasjoner i det serbiske flyselskapets nettverk.