Skjerpet korona-sjekk ved ankomst – ferie i karantene

Utlendinger som ankommer flyplassene i Spania fra i dag må gjennom en covid 19-kontroll. Her fra flyplassen i Alicante. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Et av Europas mest populære ferieland gjør seg klar til å ta imot et stort antall utenlandske turister fra i dag, søndag av. Etter tre måneders nedstenging åpner Mallorca og resten av Spania for at alle som bor innenfor EU og Schengen fritt kan komme til landet, uten å havne i 14 dagers korona-karantene.

Turistene vil merke tiltakene straks etter landing. Ankommende passasjerer må gjennom en trippel korona-kontroll før de slipper inn i landet:

Dette sjekkes

Først kontroll gjennom et utfylt helseskjema, deretter en visuell kontroll og til slutt en temperatursjekk. Det er også påbudt å bruke munnbind på flyplassen.

De som ikke tilfredsstiller myndighetens helsekrav, vil bli sendt rett til et boanlegg som er reservert for folk som mistenkes for å være smittet, ifølge avisen El Pais som siterer landets helseminister Salvador Illa. Det blir derfor null strandliv og restaurabesøk for disse.

Også på hotellene, restaurantene og strendene er det innført nye og omfattende tiltak for å hindre at folk kommer for tett på hverandre. Blir det for tett, må folk bruke maske. En viktig del av feriebagasjen heretter vil derfor være å ikke bare sørge for solkrem og badeutstyr, men også å ha med seg et stort antall munnbind.

Ikke fra Skandinavia

Dette ser ikke ut til å legge noen demper på turistens ønske om å besøke øya. Bestillingene fortsetter å komme inn til hotellene på Mallorca. Flere hoteller har måttet haste-åpne av den grunn.

Skandinavia er vanligvis blant de områdene som nevnes som blant de viktige landene for turismen på Mallorca. Denne gangen er vi fraværende på statistikken på grunn av reiserådene i Norge, Sverige og Danmark..