Danskebåten snur – mer tid i København for nordmenn

De to DFDS-fergene som seiler mellom Oslo og København skal få endrede rutetider. Det skjer fra slutten av august. Foto: DFDS

De mange nordmenn som bruker et par dager på et minicruise til København med DFDS’ ferger, skal få et litt lenger opphold i Kongens by enn i dag.

Det opplyser selskapets kommunikasjonsdirektør, Gert Jakobsen, overfor flysmart24.no. Fergeselskapet har daglige avganger fra Oslo til København.

Jakobsens varsel om endringer kommer dagen før de første nordmennene har lov til å gå i land for å besøke København igjen, og uten å måtte bo minst seks netter i landet.

Lørdag oppheves den omstridte reglen for nordmenn. Det er DFDS svært glad for fordi det åpner for at rederiet igjen kan selge de såkalte minicruisene til den danske hovedstaden. Fergeturene til København er nemlig svært populære blant mange, og dessuten en viktig inntektskilde for rederiet utenom høysesongene.

– Ruteplanen for sommeren er lagt, men vi kan gjøre endringer senere. Vi regner derfor med at fra slutten av august blir liggetiden i København utvidet med en time, sier Jakobsen.

Dermed blir det et seks timer langt opphold i København for de som reiser frem- og tilbake med samme båt. Med dagens seilingstider er oppholdet bare på fem timer. Båten kommer inn kl. 09 og går igjen kl. 14.

Jakobsen understreker at det ikke blir snakk om å stanse Frederikshavn-anløpene:

– Nei, det er en permanent rute. Vi skal likevel se på mulighetene for å justere anløp- og avgangstidene etter kundenes ønsker, sier han.

Det vakre raseri blant mange da DFDS på forsommeren la om seilingen til København med et anløp også i Frederikshavn. Stena Line har gitt opp denne ruten fra Oslo. Det førte til at oppholdet i København ble på bare fem timer, noe mange klaget over var for lite til å forsvare en lang fergetur.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles