Flybilletter for noen tiere – se hvor du kan reise

Det trenger ikke koste mange tiere å komme seg ut i Europa, også etter korona-krisen i luftfarten. Foto: Foto: Ryanair/©francescomoro

De som fryktet at korona-krisen skulle sende prisen på flybilletter til himmels, kan senke skuldrene. Nå er prisen for en enveisbillett fra Oslo til Polen igjen nede i 79 kroner, og til London er prisen nå fra 150 kroner.

Ryanair-sjef Michael O’Leary er blant de flytoppene som hele tiden har ment at krisen i flyindustrien, med et voldsomt kutt i tilbudet, ikke ville gi dyrere billetter. Heller tvert imot.

Leder an

Det er nettopp Ryanair som nå leder an i den foreløpig seneste priskrigen, i en prissjekk som flysmart24 har foretatt. Det dreier seg kun om non stop-flyvninger. Selskapet selger nå billetter fra Gardermoen til London Stansted ned i 156 kroner en vei i september. I august er prisen 175 kroner.

Norwegians priser til London er heller ikke uoverkommelige, der er enveisbilletten nå nede i 379 kroner fra september. For noen kroner ekstra, fra 410 kroner, kan man kjøpe en billett med British Airways, mens SAS’ laveste pris ligger på 469 kroner.

Ryanair leder også an for de som skal til Middelhavet. Fra Sandefjord Lufthavn Torp er en billett til Norge-favoritten Alicante nede i 350 kroner i september, mens selskapet skal ha 290 kroner for en billett til Malaga.

Vil kick-starte

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i selskapet WinAir er ikke overrasket over at de svært lave prisene dukker opp nå:

– At det kom svært gode priser var ventet for å kick-starte markedet, men jeg tror ikke at vi vil se slike lave priser når etterspørselen kommer tilbake. Da går prisene oppover, tror jeg, sier Elnæs til flysmart24.no.

Norwegian skal ha fra 599 fra Gardermoen til Alicante i august, det øker til 839 i september, men faller igjen til 629 i oktober.

De som er ut etter superbillige flybilletter, uansett reisemål, kan for eksempel legge turen til Polen. Fra Torp flyr Ryanair for 79 kroner en vei i august til Gdansk, i september skvetter prisen opp i rundt 100 kroner.

Rundt hundrelappen

Til Krakow er prisen nede i 109 kroner i august, og 156 i september. Selskapet starter opp sin rute til Warszawa Modlin i slutten av oktober, og da er prisen 99 kroner en vei.

De som foretrekker Polen-reisen fra Gardermoen trenger heller ikke grave spesielt dypt i lommeboken. Med Wizz Air til Gdansk må man ut med fra 109 kroner per strekning i slutten av august samt i september og oktober.

– Det ligger an til et durabelig n durabelig luftkamp mellom Ryanair og Wizz Air, om markedsandeler når der store nettverk flyselskapene sliter med å komme i gang, mener Elnæs.

Her er en del andre eksempler på billige non stop billetter vi fant i vår flybillett-undersøkelse denne gangen:

 • Oslo – Faro/Algarve i oktober: 599 kroner. (Norwegian)
 • Oslo – Amsterdam i oktober: 509 kroner. (Norwegian)
 • Oslo – Budapest i oktober: 169 kroner (Wizz Air)
 • Oslo – Manchester i september – oktober: 499 kroner (SAS)
 • Oslo – Wien i august – oktober: 169 kroner (Wizz Air)
 • Oslo – Athen i oktober: 799 kroner (SAS)
 • Oslo – Palma de Mallorca i august – oktober: 599 kroner (Norwegian)
 • Oslo – Dublin i september: 499 kroner (SAS)
 • Oslo – Barcelona i september og oktober: 619 kroner (Norwegian)
 • Oslo – Paris i september og oktober: 572 kroner (Norwegian)
 • Oslo – Kreta/Chania i oktober: 599 kroner (Norwegian)

PS: Prisene er innhentet mandag kveld den 13. juli 2020, og kan forandre seg siden flyselskapene operer med dynamisk prising av billettene.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles