En stund til vi får oppleve dette igjen

Det blir en stund til vi får oppleve dette hos Norwegian igjen. All servering stanset da korona-pandemien slo til. Arkivfoto: Norwegian

Siden korona-pandemien slo til i midten av mars, har flyselskapene satt inn en rekke tiltak for å gjenvinne folks tillit til å fly. For å hindre smitte har SAS og Norwegian som et av tiltakene stanset all servering om bord.

Slik vil det fortsatt bli. Verken SAS eller Norwegian har noen umiddelbare planer om å gjeninnføre salg av mat og drikke om bord.

Dette i motsetning til andre europeiske flyselskaper som etter hvert har lagt seg en annen praksis.

Slik er servicen

Hos SAS er beskjeden kort og godt:

– Det er ikke tatt noen avgjørelse angående tidspunkt for gjeninnføring av servering om bord, ut over de serverings-konseptene vi har på de oversjøiske rutene, sier pressesjef John Eckhoff til flysmart24.

På flyreiser innen Europa er det ingen service, bortsett fra en gratis liten flaske vann på reiser over 2,5 timer. Ut over Europa, på langrutene til USA, er det to serveringer fordi flyturene er så lange.

For tidlig

Hos Norwegian er det heller ingen snarlig åpning for å gjenoppta serveringen om bord. For lavprisselskapene er dette tilleggssalget, som også omfatter bagasje og setevalg, svært viktig. For Norwegian utgjør denne omsetningen, over 20 prosent av de totale inntektene.

– Vi har midlertidig stanset servering av mat og drikke om bord for å minske kontakten mellom våre kunder og personalet. Det vil også redusere en eventuell smitterisiko. Derfor anbefaler vi at man tar med seg mat og forfriskninger om bord hjemmefra, hvis man har behov. Det er for tidlig ennå å si når vi igjen kan starte med servering om bord, sier presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian.

Beslutningen om å stanse servering av mat og drikke er et tiltak selskapene har valgt selv.

Selskapenes eget valg

Folkehelseinstituttet har tidligere sagt til flysmart24 at det ikke har anbefalt serveringsstans, og har i stedet rådet selskapene til eventuelt å dele ut mat før flyvningen.

Andre europeiske selskaper har valgt denne varianten, og har ingen servering om bord. Hos bl.a. KLM, Air France og British Airways får de reisende utlevert en boks med mat når man går om bord.

BA har dessuten sløyfet salg av mat og drikke om bord, og i stedet innført gratis servering så lenge korona-pandemien krever egne tiltak.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles