Rammet av uro – nå kan Syden-paradis gjøre comeback

Egypt og Sharm el Sheikh var et populært feriemål før terror og politisk uro stanset turene dit. Nå er dette stedet nordmenn søker opp på nettet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den siste tidens optimistiske meldinger om at en korona-vaksine kan være klar over nyttår, har fått det til å bruse i blodet til mange nordmenn som vil ut på tur.

Folk har kastet seg over nettet og søker reiser i større omfang enn på lenge. Resultatene fra søkene på Finn Reise kan tyde på at en gammel Syden-favoritt kan komme til å gjøre et skikkelig comeback når korona-krisen er lagt bak oss:

Dykker-paradis

På Finn Reises siste ukeoversikt over feriereiser, troner nemlig nå Sharm el Sheikh aller øverst. Søkemotorens trafikk forteller om hva nordmenn er fokusert på av reiser nå.

Det egyptiske ferieparadiset, berømt for sitt varme klima, lave priser og utsøkte dykker-muligheter, danker ut storfavorittene Kreta, Rhodos og Gran Canaria.

Ikke nok med det. Oversikten over hvilke land folk nå søker på viser at Egypt er det tredje mest søkte landet, bare slått av de faste feriefavorittene Spania og Hellas.

Stanset av uro

– Står vi foran et skikkelig comeback for Sharm el Sheikh? Det vil vi få se senere, men at det er stor interesse for dette reisemålet og for Egypt er hevet over tvil, sier kommersiell direktør for Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24. 

Det er mange år siden nordmenn valfartet til Egypt, som da var et nytt og spennende ferieland.

Spesielt var feriestedene Sharm el Sheikh og Hurghada var populære. På det meste reiste flere hundre tusen nordmenn til disse ferieområdene hvert år. Turene dit forsvant imidlertid som følge av terrorangrep og senere den politiske uroen som den arabiske våren skapte.

Ingen av de store charterselskapene har Egypt på programmet nå, kun Apollo som hadde Hurghada inne i en periode i fjor – da til Hurghada, El Gouna og Sahl Hasheesh.

Klassikerne ikke slått ut

Nordmenns feriefavoritter Spania og Hellas er likevel tydelig tilstede når folk søker ferieopplevelser, viser Finn Reises statistikk.

Det går i de kjente Syden-favorittene på topp 10. Det gjelder Rethymnon på Kreta, «norske» Alcudia på Mallorca, de største av Kanariøyene og også Alanya i Tyrkia.

– Hellas og Spania er som alltid mest populært og tallene viser ganske tydelig at det er disse landene som nordmenn nå sjekker for priser og tilgjengelighet. Så er man klar når landene åpner opp igjen, mener Terje Berge.