Tre norske områder må nå vise korona-test til Spania

Listen over områder i Norge som nå omfattes av krav om negativ korona-test til Spania, er blitt utvidet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Spania har for kort tid siden innført krav om at besøkende må forevis en fersk negativ korona-test for å slippe inn i landet. Til nå har alle områder utenfor Oslo vært fritatt for å vise test. Nå er det blitt endret.

Listen som landets helsemyndigheter har lagt frem, blir oppdatert hver 14. dag. Mandag har listen blitt oppdatert, og er nå slik:

I tillegg til Oslo må heretter folk som bor i Viken fylke samt Vestland fylke også vise negativ test for å slippe inn. Testen skal være en PCR SARS-CoV-2 c test, som tas både i svelg og nese. Den skal ikke være eldre enn 72 timer.

Kan få bot

Den nye listen, som kom mandag, skal gjelde frem til 13. desember.

Kravet om korona-test ble innført den 11. november. De som ikke har sørget for å ha en korona-test klar når de ankommer landet, risikerer en bot på 6 000 euro – rundt 60 000 norske kroner – og pålegg om å ta testen før de slipper forbi grensevaktene.

Den nye listen, som kom mandag, skal gjelde frem til 13. desember. Områder eller land som har over 150 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene, havner på listen.

Test uansett

I tillegg til de nasjonale reglene gjelder egne regler for de som skal til Kanariøyene. Her må alle vise korona-test, uansett hvor man kommer fra. Dette kan være en PCR-test eller en antigen-test. Heller ikke denne testen skal være eldre enn 72 timer.

Folk som ankommer øyene slipper inn i landet, men må ha testen for å få sjekket inn på hotellet. De kan ta testen på bostedet, men får da ikke forlate rommet før resultatet foreligger.

PS: Regelen om å ha fylt ut et elektronisk skjema som skal forevises på flyplassen uansett reisemål i Spania, gjelder fortsatt. Der skal man gi alle personlige opplysninger slik at det skal være enkelt å drive smittesporing hvis det skulle bli nødvendig.