SAS med servering på innenriks – Norwegian venter

Fra 1. desember blir ikke midtgangen på SAS-flyene tomme lenger på innenriks. Servering starter da. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Siden korona-krisen slo til i midten av mars, har flyselskapene i Norge stanset all servering om bord for å hindre smitte. Folk har blitt bedt om å ta med seg mat og drikke de har trengt før de går på flyene. Nå vender flyopplevelsen sakte tilbake til normalen.

SAS er det første av selskapene som letter på bestemmelsene på fly på norsk innenriks, og det skjer fra 1. desember. Da blir det igjen serveringsvogner å se på fly på enkelte strekninger.

Norwegian vil ikke følge SAS. – Vi planlegger ikke gjeninnføring av matservering om bord 1. desember, opplyser pressesjef i Norge, Tonje Næss.

Begrenset omfang

Både SAS og Norwegian stanset serveringen da pandemien slo til, for å begrense kontakten mellom passasjerer og kabinansatte mest mulig.

– Vi starter opp med et forenklet serveringskonsept på norsk innenriks fra 1. desember. Serveringen i Norge gjelder ruter over 50 minutter og innebærer kun frokost i Plus. Etter frokost er det kun et mindre utvalg snacksprodukter fra cafévognen. I Go-kabinen er det kun forhåndsbestilt frokost, og det samme reduserte utvalget fra cafevognen for kjøp om bord, forteller pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Ikke alkohol

Han sier at det ikke vil bli servert alkohol, kaffe eller te, og Eckhoff mener at dette betyr at SAS dermed legger seg på linje med de aller fleste andre flyselskaper, som nå har enkel servering om bord.

Han sier at sikkerhet og smittevern for passasjerer og ansatte alltid er selskapets prioritet og derfor har SAS innført matservering gradvis og fått erfaring og tilbakemelding underveis.

Gradvis utvidelse

Servering på innlandsruter skjer etter at selskapet har hatt enkel servering på oversjøiske langruter, og på Europa-ruter.

Den første lettelsen i serverings-restriksjonene skjedde med langrutene. I tillegg innførte selskapet etter hvert servering om bord i flyvinger over 80 minutter fra København og fra 1. november på flygninger ut fra Arlanda og Oslo, også det på ruter over 1 time og 20 minutter.

Norwegian har åpnet for servering på utenlandsruter for en til tilbake, og har satt grensen på flyvinger over 2 timer og 15 minutter.

Det er mulig å få kjøpt både mat, snacks, øl og vin på turer som varer denne over den aktuelle flytiden.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles