SAS snur – stanser planen om servering på fly i Norge

SAS skulle sette i gang servering på norske innenriks-fly fra i dag. Nå er planen stanset, Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS skulle fra i dag av, tirsdag 1. desember, ha startet med servering om bord i sine fly på rutene i Norge. Det blir det ikke noe av. Samme dag som tiltaket skulle settes i verk, snur selskapet.

SAS har bestemt seg for at denne servicen ikke skal igangsettes ennå, uten å gi noen dato for når det kan komme til å skje. Serveringen har vært innstilt siden mars, da korona-pandemien rammet Europa.

Pressesjef John Eckhoff sier dette til flysmart24 om årsaken til at selskapet likevel ikke tilbyr reisende i Norge mat og drikke nå:

Myndighetene ønsket ikke

– Vi oppfatter blant annet at norske myndigheter ikke ønsker servering om bord hos flyselskapene på innenriksrutene slik smittesituasjonen er per i dag. SAS har etter en totalvurdering kommet frem til at vi utsetter implementeringen i Norge, sier Eckhoff.

Han sier at det er innholdet i helsemyndighetenes smitteveileder for luftfarten som har fått selskapet til å stanse sine serveringsplaner dagen da den skulle tre i kraft:

– Det en totalvurdering basert på at SAS har løpende dialog med myndighetene, blant annet om smittevernveilederen. Med dagens situasjon og dagens formuleringer i smittevernveilederen mener vi det ikke er riktig å implementere serveringskonseptet nå, sier Eckhoff.

Mange ønsker servering

Han gjør det imidlertid klart at selskapet vil ha fortsatt dialog med myndighetene om servering.

– Vi vil innføre tilpasset servering når tiden er inne for det, noe vi vet at mange av de reisende også ønsker, sier Eckhoff.

Serveringskonseptet skulle gjelde for flyvninger over 50 minutter. SAS sier at den var spesielt tilpasset for å opprettholde godt smittevern. Det besto blant annet av ferdigpakket frokost og salg fra et begrenset utvalg fra cafevogn. 

Norwegian gjorde det mandag klart at selskapet ikke vil starte med servering på innlands-flyvninger ennå.