Tilbyr nå korona-test med svar etter få timer

For den som vil sikre seg en fersk korona-test før flyavgang fra Norge er det nå mulig i Oslo. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Folk som skal ut på reise til utlandet må i dag presentere en fersk negativ korona-test hos de fleste land før de får passere grensen. Nå har det kommet et tilbud som gir en slik test på bare få timer.

Dette er et tilbud som den private klinikken Oslo Helse mener den er først med i landet. Den er absolutt ikke billig, men et tilbud til dem som villig til å betale for å få raskest mulig svar.

Svaret fra en vanlig PCR-test vil normalt ikke være klar før etter 1-3 døgn. Det kan være svært utfordrende for alle som skal reise til land som krever en test som ikke er eldre enn 72 timer.

Disse passasjerene rekker ikke å få resultatet innenfor de tidsgrenser som myndighetene på reisemålet krever.

Klar fra i morgen

Derfor kan det nye tilbudet være en redning.

Det nye tilbudet dreier seg om en PCR-test som klinikken presenterer som Fast track. Den vil være tilgjengelig og kan bestilles allerede fra i morgen av – på nyttårsaftenen.

Svaret skal kunden kunne få etter få timer.

–  Fast track er PCR-tester som gir testresultatet etter få timer. Vi har nå fått nye leveranser og vi er klare for å åpne tjenestene for Fast track PCR-tester fra og med i morgen torsdag av, opplyser Gabriella Pinkus til flysmart24.

Først ute

Hun er assisterende daglig leder ved Oslo Helse, som holder til i Oslo sentrum. Hun sier at testen ikke er en hurtigtest, som har vist seg å gi usikre svar.

– Nei, derimot snakker vi nå om PCR-tester som er av gullstandard og dette er ikke en hurtigtest. Vi har vårt eget laboratorium med egne
analysemaskiner, så vi analyserer disse testene selv, opplyser hun.

Prisen for den raske testen er ikke billig. Den koster 2 600 kroner, og bestilles og betales gjennom klinikkens hjemmeside.

Reise til utlandet

– Skal du ha et sertifikat i tillegg, som skrives ut på engelsk og vil bli tilgjengelig på kundens mobiltelefon, så koster det 500 kroner ekstra, og inkluderer et såkalt fit to fly-dokument, opplyser Pinkus.

Klinikken skriver at PCR-testene leverer testresultatet etter noen få timer og senest 12 timer.

PCR-teste kan brukes om man trenger en bekreftelse på at du ikke er smittet av covid-19 i forbindelse med reise til utlandet.

– Vi er den første private klinikken som kan gi folk testresultater på så kort tid, sier Pinkus.

Flere muligheter

I tillegg til dette tilbudet, har også Avinor satt i gang en testmulighet i innsjekkingshallen i samarbeid med den private klinikken Dr. Dropin. Her er det imidlertid den vanlige ventetiden som gjelder, 1 – 3 dager.

I tillegg har Ullensaker kommune og Helsedirektoratet en testmulighet for ankommende passasjerer fra utlandet. Den finner man i bagasjehallen. Denne er drevet av det offentlige, og er gratis.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles