Ferie-favoritten har satt seg klart mål for turist-åpning

Den spanske regjeringen håper nå å at landets viktige turistindustri skal kunne komme i gang med virksomheten igjen i løpet av sommeren. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den spanske regjeringen har nå satt seg et nytt mål for åpning av turistsesongen for internasjonale gjester. Den satser nå på å kunne ta imot utenlandske gjester igjen til sommeren.

Smittetallene for Spania har de seneste ukene gått fra vondt til verre. På søndag kom imidlertid en gladmelding:

De nasjonale smittetallene går litt ned – for første gang i år.

Det er landets turistminister, Reyes Maroto, som kommer med det ferske anslaget om turiståpning, til tross for den kritiske smitteutviklingen som har rammet landet de senere ukene.

Vil være klar

Den spanske avisen Ultima Hora gjengir uttalelser Maroto har kommet med på en konferanse. Der gir hun uttrykk for håp om at den innenlandske turismen i Spania, som har vokst ganske kraftig de senere årene, kan komme i gang rundt påsketider.

Så, på betingelse av at vaksinasjonsprosessen akselereres og at det ikke skjer en ny og uventet smitteutvikling, regner hun med at den utenlandske turistaktiviteten kan komme i gang igjen til sommeren.

– Når den internasjonale mobiliteten er blitt bedre, vil Spania være godt posisjonert som et turistmål. Spania er, sammen med Italia, fortsatt det foretrukne landet for reiser, sier hun.

Rykker ut

Spania, som er det i særklasse mest populære sommerferielandet for nordmenn i Middelhav-området, har hatt en så dramatisk smitteutvikling at turistnæringen selv nesten har gitt opp håpet om å komme i gang igjen til sommeren.

Nå rykker Maroto ut med en forsikring at landets regjering regner med at sesongen kan begynne «til sommeren,» som hun sier.

Det skjer omtrent samtidig som smittetallene kan vise en liten nedgang. Det skjer fra et nivå på over 900 smittede per 100 000 innbyggere til 890 smittede. Ikke mye, men for Spania er utviklingen ikke lenger en stadig forverring. Nå håper man at dette indikerer et vendepunkt.

Ikke så optimistisk

De norske charterselskapene er ivrige etter å komme i gang med å sende nordmenn til Spania igjen, for første gang siden pakketurene ble stanset i mars i fjor.

Ving, landets største arrangør, har nettopp utsatt håpet om oppstart til i slutten av april, med første avgang til Mallorca den 23. april og dagen etter til Gran Canaria.

Som flysamart24 har skrevet tidligere har bl.a. lederen for hotell-organisasjonen FEHT på Gran Canaria, José María Mañaricúa, sagt at han ikke regner med at årets sesong ikke kan komme ordentlig i gang før i andre halvdel av 2021.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles