Wizz Air legger ned på Værnes og flytter til Oslo

Wizz Air flytter alt av fly og mannskap fra Trondheim til Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har besluttet å avvikle sin base på Trondheim Lufthavn Værnes. All virksomhet i Norge skal nå skje ut fra basen selskapet har på Oslo Lufthavn.

Kommunikasjonssjef Andras Rado i Wizz Air bekrefter overfor flysmart24 at Værnes-basen forsvinner.

Han gjør det samtidig klart at dette ikke vil få noen innvirkning på selskapets satsing på innenlandsmarkedet i Norge.

Skal fly som før

– Nei, disse endringene har ingen innvirkning på rutene, kapasiteten eller antall ukentlige avganger, skriver Rado i en epost.

Wizz Air har drevet sin norske virksomhet med to baser, på Værnes og Gardermoen. Etter å ha åpnet med base på Gardermoen med fly og mannskap plasser på landets hovedflyplass, vokste det raskt fra sine tre opprinnelige ruter mellom Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Selskapet plasserte senere to fly og mannskap da det åpnet base i Trondheim og lanserte samtidig nye ruter derfra til Bodø og Tromsø, fra Tromsø til Stavanger og Bodø og fra Oslo til Bodø og Ålesund.

Nye begrensninger

I dag operer selskapet et omfattende norsk nettverk, med i alt 15 ulike ruter. Selskapet har møtt betydelig motstand fra norske organisasjoner og politiske partier på grunn av dets motvilje mot å forholde seg til fagforeninger.

Dette har imidlertid ikke vært avgjørende for beslutningen om å stenge Trondheim-basen.

Rado sier at Wizz Airs fly flyttes fra Trondheim på grunn av de reise-begrensningene som er innført i Norge, noe som har ført til ytterligere nedgang i flyreiser her i landet.

Har blitt advart

Nordmenn er generelt blitt advart mot å foreta reiser som ikke er helt nødvendig.

– Vi kan bekrefte at vi foretar en konsolidering av vår norske virksomhet til Oslo base uten å suspendere nylig annonserte ruter. Flyene som tidligere ble operert av mannskapet og flyene med base i Trondheim, vil bli operert fra Oslo-basen, skriver Rado.

Satser på Syden

Wizz Air har bygd opp sin tilstedeværelse i det norske markedet etter at selskapet kastet seg inn på norsk innenriks fra 5. november.

Selskapet har økt sin aktivitet gradvis. Det har nå også kastet sine øyne på den normalt store norske reiseaktiviteten til ferielandene langs kysten av Middelhavet.

Den foreløpig sist nyheten selskapet har kommet med, er åpningen av fem nye ruter i midten av mai. De skal gå til Chania (Hellas), Split (Kroatia), Alicante (Spania), Gran Canaria (Spania) og Larnaca (Kypros).