«Vanskelig å hindre ferdig vaksinerte å reise igjen»

Ryanair-sjefen tror det blir køer igjen når flyene skal i luften igjen til sommeren. Foto: Ryanair

Ledelsen i Ryanair er sikker på at sommeren i år blir helt annerledes enn i fjor, og at millioner av europeere vil sette seg på flyet igjen for å dra på ferie.

Selskapet tar skikkelig sats og setter opp flere tusen flere avganger hver eneste uke for å ta unna den forventede passasjerøkningen.

– Jeg tror det vil bli vanskelig å hindre ferdigvaksinerte europeere fra å reise igjen, sier selskapets toppsjef, Michael O’Leary.

Nytt også fra Norge

Startskuddet går i juni, og O’Leary, sier at selskapet til nå har satt opp 2 300 flere avganger i uken enn man hadde i fjor.

Da var markedet svært begrenset på grunn av pandemien. Slår Ryanairs nye plan til, vil det bety et skikkelig løft. Det vil i så fall være en økning for juni, juli og august på hele 80 prosent i forhold til i fjor sommer.

To helt nye ruter er lansert fra Oslo Lufthavn, Det gjelder Venezia Treviso og til Katowice i Polen. Fra før av flyr selskapet fra Gardermoen til London Stansted og til Vilnius.

Ellers flyr Ryanair fra både Sandefjord Lufthavn Torp og Haugesund Lufthavn.

Holder programmet

Ryanair har sin største aktivitet i Norge på Torp.

Her varsler Ryanair tirsdag om en utvidelse med en ny direkterute til Zagreb, hovedstaden i Kroatia. Ifølge markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved lufthavnen skal ruten gå to ganger i uken.

Den starter 1. juni skal flys ut oktober.

– Nå får vi bare krysse fingrene for at vi snart kan reise igjen og at livet etter hvert nærmer seg normalen. Vi håper jo at distribusjonen av vaksinen så raskt som mulig vil kunne lette på reiserestriksjonene og karantenebestemmelsene slik at vi igjen kan fly direkte fra Torp til reiseopplevelser i utlandet, sier hun.

Fritt frem for å reise

Fra før av har Torp et sommerprogram fra Ryanair med ruter til Alicante og Malaga i Spania, Milano Bergamo i Italia, London Stansted, Wien i Østerrike og fem reisemål i Polen: Gdansk, Krakow, Warszawa Modlin, Poznan og Wroclaw.

Ryanair har i sin nye og oppjusterte sommerprogram blinket seg ut de store feriedestinasjonene i Europa: Spania, Hellas, Italia og Frankrike.

O’Leary tror at den pågående vaksinasjonsprosessen over hele Europa etter hvert vil bli så omfattende at reiserådene blir fjernet og det vil være fritt frem for folk å reise igjen:

– Det er en stor oppdemmet etterspørsel etter ferieturer, og der er det korte turene innen Europa som vil være vinnerne, sier O’Leary i forbindelse med lanseringen av sommerprogrammet.