Utsetter satsingen på fem nye ferieruter i mai

Wizz Air må utsette sine ruter til typiske Syden-reismål noen uker. Foto: Wizz Air

Flyselskaper over hele Europa utsetter nå gjenstart av ruter som følge av endrede reisebestemmelser. Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har i opptrappingen av sin virksomhet i Norge lagt opp til å fly til flere typiske feriemål i Syden.

Nå blir denne satsingen utsatt noen uker.

Kommunikasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air sier til flysmart24 at det er reisebegrensninger både i Norge og på reisemålene som gjør at selskapet blir nødt til å endre planene.

«Utenfor vår kontroll»

– Wizz Air overholder alltid lokale og internasjonale begrensninger og forskrifter og prioriterer alltid sikkerheten til våre passasjerer og besetningsmedlemmer øverst. Vi håper at vi ikke trenger å utsette starten på noen av rutene våre ytterligere, men det ikke se bort fra at det dukker opp faktorer som påvirker starten på noen ruter og som er utenfor vår kontroll, sier Rado.

Da rutene – fem i alt – ble lansert, var det meningen å starte fra midten av mai. Nå står rutene oppført med avgang fra starten av juni.

Slik blir rutene endret

Det gjelder ruter fra Oslo Lufthavn til Las Palmas og Alicante i Spania, Chania på Kreta, Split i Kroatia og Larnaca på Kypros.

Tre av rutene – til Las Palmas, Larnaca og Chania har fått starten utsatt til 1. juni, og er satt opp med to ukentlige avganger – tirsdager og lørdager.

Til Alicante var det meningen å starte den 14. mai, men oppstartsdatoen for denne ruten er nå satt til den 31. mai, og den skal flys tre ganger i uken – mandager, onsdager og fredager.

Ruten til Split skal etter den nye planen starte den 6. juni, og flys torsdager og søndager.

Mange må endre

Wizz Air er ikke alene om å endre på sommerens ruteopplegg. Både SAS og Norwegian har vært nødt til å utsette oppstarten og endre frekvensen av en rekke av sine Europa-ruter.

Ikke minst gjelder dette ruter til de populære feriemålene langs Middelhavet.

Norske reiseråd har lenge advart mot alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendig. Stort sett hele Europa er rødt på Folkehelseinstituttets smittekart. Det betyr at alle som kommer fra disse landene må i karantene ved hjemkomst.

I tillegg operer enkelte land med reiserestriksjoner ved innreise som gjør det lite attraktivt å legge reiser dit.