Satser på å utfordre Syden-favoritten som høst-reisemål

Skal Kypros kunne bli et alternativ til Kanariøyene på senhøsten? Apollo tester ut dette i år. Foto: Visit Cypros

Nordmenn som vil reist til sol og varme høst- og vinterstid, har hatt få alternativer til Kanariøyene i Europa. Nå dukker det opp et par-tre nye reisemål som et av landets største pakkereiseselskaper håper skal kunne utfordre den spanske øygruppen i år.

Apollo Reiser satser på at både Kypros og to av de to evigpopulære greske øyene kan bli en erstatning for de som reiser i den første delen av vinteren, og som rømmer Norge for å sikre seg varme høst- og førvinterdager.

Apollo forlenger rett og slett sommersesongen til slutten av november for disse reisemålene, som ellers vill ha vært avsluttet i begynnelsen av oktober.

Får et høstferie-alternativ

– Vi har valgt å forlenge sesongen til Kypros nesten ut november i år. I tillegg forlenger vi sesongen til enkelte reisemål i Hellas, deriblant Kreta og Rhodos , med 2 – 3 uker. Dermed kan nordmenn velge om de vil tilbringe høstferien rundt Middelhavet eller på Kanariøyene, sier Norge-sjefen for Apollo Reiser, Erik Haug, til flysmart24.

Haug sier at dette grepet har sammenheng med den pågående pandemien, som har ført til store kutt i folks reiseaktivitet.

Nå øyner reise-bedriftene en bedring med at folk gjerne vil ut på pakketur, men ser likevel at kundene gjerne vil se tiden litt an og vente litt med avreise til et tidspunkt da smitte-faren blir lavest mulig. Derfor vrir Apollo litt på sine opplegg:

Starter senere

– Reiselysten er stor og grunnet pandemien har vi valgt å justere programmet slik at vi starter sommersesongen senere og heller varer litt lenger, som mange av våre samarbeidspartnere i turistnæringene er svært glade for, sier Haug.

Haug er spent på hvordan nordmenn vil ta imot dette tilbudet, men forsikrer at rammen rundt reiser så sent på året er gode:

– Hellas og Kypros er jo helt nydelige reisemål på denne tiden av året. Om vi vil fortsette med like lange sesonger rundt Middelhavet er litt for tidlig å si ennå, det avhenger både av etterspørsel og flykapasitet, sier Apollo-sjefen.

Varmt i luft og hav

Så, hvilket klima vil møte nordmenn som legger ferien til øyene innerst i Middelhavet?

– November er vanligvis en hyggelig måned med en gjennomsnittlig dagtemperatur på 22 grader luft og omtrent det samme i havet. Offisielt regnes det som starten på off-season, noe som betyr litt mindre turister og roligere tempo, sier Johan Lantz til flysmart24.

Han er direktør for Kypros Turistråd i Norden, og har vært på øya flere ganger også i november:

– Selv om det kan være en restaurant eller bar som stenger i begynnelsen av november, er det mange åpne for alle besøkende. Jeg har selv vært flere ganger i november og synes dette er en fin tid på Kypros, sier Lantz.

Sport og aktiviteter

Han sier at så sent på sesongen er det mange eldre mennesker som trekker til Kypros utpå senhøsten, for å sikre seg litt varmere dager i årets siste del.

– Spesielt populært er timingen blant de litt eldre som ikke vil ha den verste varmen, som det kan være i september og oktober. Dette er et virkelig bra reisemål for alle som også ønsker å bli litt aktive og drive for eksempel ulike sportsaktiviteter, golf og utflukter, mener Lantz.