Stanser charterturer til Mallorca og Kreta i noen uker

Turene til Mallorca vil bli stanset i noen uker hos reiseselskapet Ving. Her fra Puerto de Soller. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Landets største charterferiearrangør, Ving, har besluttet å stanse sine pakketurer til Mallorca og Kreta som følge av den siste tids smitteutvikling i Spania og Hellas.

Selskapet skulle de kommende ukene ha avviklet flere turer fra Oslo til de to øyene, men har nå avgjort at disse ikke skal gå som oppsatt.

Dette bekrefter Norge-sjefen i Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Uvisst hvor lenge

De to øyene er omfattet av de nye innreiserestriksjonene som kom fredag og som gjør at reisende derfra, og som ikke fullvaksinert, må i hotellkarantene fra mandag av.

Det er uklart hvor lenge stansen konkret vil vare, eller hvor mange avganger den kommer til å omfatte. De som blir berørt, vil få beskjed om dette.

– Nei, vi kommer å pause flyseriene til Mallorca og Kreta i noen uker. Til tross for at flere og flere av våre gjester er fullvaksinerte så er det mange bekymrede kunder som kontakter oss vedrørende hotellkarantene, sier Zachrisson.

Mindre interesse

I tillegg til uroen med hotellkarantene, sier hun at selskapet merker også at det er mindre interesse for å bestille restplasser til de røde reisemålene. 

Hun håper pausen skal bli kort:

– Jeg tror det blir fint å komme i gang igjen med disse reisemålene om noen uker da en enda større andel av nordmenn er fullvaksinerte. Når vi pauser Mallorca og Kreta er det viktig å nevne at vi fortsatt flyr til Rhodos og Gran Canaria og snart også til Parga, Skiathos og Kroatia, sier Zachrisson.

Fortløpende vurderinger

Hos en annen av de norske pakkereise-arrangørene, Apollo Reiser, er det heller ikke sikkert at turene fremover vil gå som normalt:

– Flyene går per tiden som normalt. Men vi gjør fortløpende vurderinger, sier adm. dir. i Apollo i Norge, Erik Haug.

Apollo flyr nå fra Oslo, Torp, Stavanger, Bergen og Trondheim til Kreta. I tillegg fra Oslo til Rhodos og Preveza.

Selskapet har, før sommersesongen, valgt å avlyse alle turene til Mallorca. Dette på grunn av sviktende etterspørsel.

Som normalt

Det eneste av de tre store charterselskapene som opererer i pakkereisemarkedet, TUI, flyr imidlertid som normalt.

Også TUI har kuttet Mallorca i sommer, og satser alt på Hellas.

Det skal selskapet fortsette med:

– Vi gjør ingen endringer som følge av de nye innreisereglene. Vi flyr som planlagt, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren.