Karantenefri innreise fra i dag – billettsalget doblet

Fra i dag av oppheves karanteneplikten for nordmenn som skal reise inn i Storbritannia. Her fra Heathrow i London. Foto: LHR

Fra i dag av blir det enklere for nordmenn og alle andre europeere å reise inn og ut av London og resten av Storbritannia. Nå fjerner britene sine svært strenge innreiseregler som i praksis har hindret folk å å reise inn i landet.

Lettelsene gjelder nordmenn og reisende fra resten av Europa, også amerikanere: Fullvaksinerte personer får nå ankomme England uten å havne i karantene.

Beslutningen om lettelser ble tatt i forrige uke og trer i kraft fra i dag, mandag 2. august.

Reagerte lynkjapt

Da den nye lettelse gir imidlertid ikke helt fri ankomst: De reisende må fortsatt teste seg før ankomst og deretter på nytt to dager etter ankomst.

Men opphevingen av karantenekravet fikk markedet likevel til å reagerte lynkjapt. Det fikk britenes nasjonale flyselskap merke da nyheten kom:

Over natten så å si doblet billettsalget seg for British Airways på rutene til og fra USA, og gjorde det nødvendig for BA å sette inn større kapasitet på rutene sine over Atlanteren og på flere Europa-ruter, skriver selskapet i en melding.

Doblet salg

I løpet av et par timer etter kunngjøringen kunne British Airways konstatere at bestillinger fra USA økte med 95 prosent fra byer som New York og Los Angeles i USA, og europeiske byer som Berlin, Genève og Hamburg.

På returen reiser fullvaksinerte nordmenn også karantenefritt fra Storbritannia.

Nå venter den europeiske delen av flybransjen som har trans-atlantiske ruter til USA på at også amerikanerne skal lette på sine innreiserestriksjoner.

SAS og alle andre europeiske flyselskaper hadde stor tro på at president Joe Biden skulle komme med lettelser for reiser mellom Europa og USA i forrige uke.

Ny utsettelse

I stedet for lettelser kom beskjeden om at dagens restriksjoner skal fortsette.

Amerikanerne mener at de nye og store utbruddene i Europa med den nye delta-varianten gjør det uaktuelt å fjerne innreiserestriksjonene ennå. Det er ikke antydet noen tidsplan for denne bestemmelsen.

Sean Doyle, British Airways’ styreleder og administrerende direktør, er imidlertid glad for de lettelsene som kommer fra i dag:

– Vi gleder oss til å kunne ønske nye besøkende fra USA og EU velkommen til Storbritannia- Mange vil gjenforenes med sine familiemedlemmer for første gang på mange måneder, sier han.