USA-trafikken føk i været – nå dobles antall avganger

Avgangene fra Oslo til Newark skal skje med Airbus A330-fly. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Da beslutningen om å lette på innreisekravene for nordmenn og andre europeere til USA kom i forrige uke, førte det til en umiddelbar salgsboom av billetter fra Norge.

Nå øker SAS antall avganger på sin rute mellom Oslo og Newark utenfor New York.

– Vi fikk en dobling av antall bestillinger første fire dagene etter USA åpnet opp, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Fra to til fire

Hos SAS har man tatt konsekvensen av den økte etterspørselen.

Mandag kom derfor meldingen om at selskapet dobler antall avganger mellom Oslo og Newark . Det var lagt opp til to avganger i uken.

Nå blir det fire. Fra 30. oktober blir det non stop-avganger fra Oslo Lufthavn lørdager, mandager og onsdager og fredager.

I tillegg

– SAS er veldig glad for å kunne øke trafikkprogrammet fra Skandinavia til New York. Mange gleder seg til å besøke familie og venner i USA, og New York-rutene er også viktige for både forretningsreiser og flyfrakt, sier kommersiell sjef i SAS, Karl Sandlund, i en pressemelding.

Den økte satsingen fra Oslo kommer i tillegg til den eksisterende daglige ruten fra København. SAS vil totalt fly 12 direkteruter til USA denne høsten og vinteren.

Svensker og dansker foran

Også en annen aktør på USA fra Norge, det islandske flyselskapet Icelandair som sluser sine passasjerer via flyplassen på Keflkavik:

– Tallene viser at svenskene og danskene er mer «på» en oss foreløpig. Men ja, det beveger på seg, noe som er veldig gledelig, både til USA og Canada, sier Norge-sjef Bjørn Tore Larsen til flysmart24.

Hos Finn Reise kan Terje Berge kan ikke bare fortelle om en økt USA-interesse, men også hvor i USA nordmenn nå booker billetter.

Hit vil nordmenn

– Trenden er klar. De tre mest bestilte reisemålene er New York, Miami og Los Angeles. Vi ser imidlertid også mange bestillinger til Orlando, Washington, Fort Myers og San Francisco, forteller Berge.