Å slippe barnestøy er en raskt voksende ferie-trend

Det nye voksenhotellet på den spanske ferieøya Mallorca skal hete Sunprime Pollensa Bay. Det heter i dag Hotel Panoramic Alcudia. Foto: Ving

Støy fra barn og barneaktiviteter er for de fleste en normal opplevelse når man er på ferietur i Syden. Det er det ikke alle som liker. Derfor har det blitt en voksende trend at folk kjøper seg opphold på egne, barnefrie hoteller.

Det tar charterferie-konsernet Ving nå konsekvensen av, og bygger om enda et av sine feriehoteller til såkalte Sunprime-hoteller. Det blir Vings fjortende voksenhotell, og det nye ligger på Mallorca.

– Ønsket om å bo uten barn på trendy hotell med stilig design, med tilgang til trening, spa og god mat har ingen aldersgrense, sier Norge-sjef for Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Design-hoteller

Tilbudet er rettet mot feriereisende fra unge voksne og oppover, og hos Ving operer man med en nedre aldersgrense på 16 år for å kunne bo på slike hoteller.

Disse hotellene er mer påkostet enn andre typiske feriehoteller, og har roligere atmosfære gjennom hele døgnet.

– Gjestene på disse hotellene er voksne i alle aldersgrupper, fra unge par og eldre gjester, sier Zachrisson.

Når Ving utvider dette tilbudet skjer det på nordsiden av Mallorca. Det er – under normale forhold – en populær ferieøy for nordmenn i sommersesongen.

Egne suiter

Hotellet får navnet Sunprime Pollensa Bay og er allerede en del av Vings program.

Det gjennomgår nå renovasjon og oppfriskning for å kunne åpne som et hotell med oppgradert standard og med 161 rom.

Alle rommene får balkong, og med egne suiter med store balkonger. Ving opplyser at hotellet også kommer til å ha prisgunstige enkeltrom til alenereisende.

– Det nye hotellet vil ha både spa, treningsrom og SATS-gruppetimer. Vings tidligere satsning på kortreist mat og vegetarretter videreføres med velsmakende mat fra både det lokale og internasjonale kjøkkenet, sier Zachrisson.

Protestene stilnet

Trenden med voksen-hoteller og en nedre aldersgrense på 16 år, kom med et brak inn i det norske pakkereise-markedet i 2007.

Da lanserte Ving det første av disse hotellene, Atlantic View på Gran Canaria. Da oppsto det spontant protester fra mange barnefamilier.

Støyen la seg fort da disse ble forsikret om at tilbudet til barnefamiliene ikke skulle reduseres, heller tvert imot.

Siden har både Ving økt antallet voksen-hoteller, og TUI og Apollo har også fått sine. Dette er et tilbud som til tider har vært en av de raskest voksende ferietrendene blant de som kjøper chartertur.

Kommer flere

Hos Ving legger man ikke skjul på at voksen-hotellene har blitt et populært produkt for voksne som velger å dra på charterferie, men som ønsker seg komfort som ligger noen hakk over de tradisjonelle familie-hotellene.

Derfor vil det fjortende hotellet på Mallorca, som åpner i april måned, ikke bli det siste av hoteller der standarden er tilpasset ulike kundegrupper:

– Trenden med ulike konsepter på hotellproduktene er noe som vi i Ving har jobbet lenge med og som vi ser at gjestene etterspør i større grad. Vi har noen av våre mest fornøyde gjester på våre egne hoteller, noe vi er meget stolte av. Med kunnskap om behovene til våre nordiske gjester så er dette noe vi stadig jobber videre med, sier Zachrisson.