Flyr satser med enda et nytt billett-tilbud

Det nye norske flyselskapet Flyr utvider stadig sitt tilbud. Nå lanserer det ungdomsbilletter, og med nye aldersgrenser. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norske flyselskaper Flyr går nå til angrep på markedet for ungdomsreiser, og innfører nye og billigere alternativer for ungdom som reiser med selskapet.

Det nye tilbudet heter Ung-billett, og Flyr skal på denne måten dra unge mennesker til Flyr med bruk av både pris og vilkår for reisen. Både SAS og Norwegian har hatt ungdomsbilletter lenge, så her er Flyr sist ut.

Flysmart24 har undersøkt Flyrs nyeste satsing, og det viktigste er kanskje at mens SAS og Norwegian operer med en aldersgruppe fra 12 til 25 år, flytter Flyr nå grensene og tilbyr ungdomsbilletter for reisende fra 16 og oppad til 29 år.

Tusener bestilte – før lanseringen

Flyr gikk offentlig ut med sitt nye tilbud fredag, men kan registrere at unge mennesker med stor digital appetitt ikke hadde problemer med å finne tilbudet før lanseringen:

– Vi hadde en «soft launch» i systemet denne uken for å sjekke at alt fungerer og har allerede flere tusen bestillinger før vi har kommunisert noe som helst rundt produktet. Det er viktig å skille seg ut med et godt produkt for denne gruppen og ved å kunne ha med seg 2 x 23 kg og ha så gode endringsmuligheter mener vi at vi har et svært godt produkt, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i Flyr til flysmart24.

Bagasjen avgjør

I tillegg til nye vilkår tyr Flyr også til prisgrepet, som det har gjort med lansering av nye tilbud siden selskapet kom i luften fra 30. juni.

For reiser innen Sør-Norge – det vil si fra Oslo til Bergen, Trondheim og Stavanger – koster en ungdomsbillett nå 286 kroner hos Flyr, og 299 kroner hos Norwegian.

Kanskje ikke den helt store prisforskjellen, men vilkårene er ulike:

Flyr tilbyr endring på billetten inntil 3 dager før avgang, og 2 kofferter a 23 kilo innsjekket inkludert i prisen.

Hos Norwegian er prisen kun inkludert håndbagasje. En innsjekket koffert bringer prisen opp i 439 kroner, mens SAS skal ha 449 kroner og der én koffert på inntil m23 kilo er inkludert.

Mellom landsdelene

For reiser mellom Nord-Norge og Sør-Norge blir prisene også mest ulik når bagasjen kommer inn i bildet.

Mellom Oslo – Tromsø og Oslo – Harstad/Narvik Evens legger Flyr 6 kroner på billettprisen innen Sør-Norge, og ligger nå ute med priser fra 294 kroner én vei, mens unge til og fra Bodø må ut med 319 kroner.

På den samme tiden må unge hos Norwegian betale samme pris som innen Sør-Norge, 299 kroner én vei og en pris som øker til 439 kroner så snart det blir aktuelt å sjekke inn en koffert.

Også her ligger SAS på 449 kroner hver vei, med en innsjekket bagasje.

Til Middelhavet

Ungdomsbillettene gjelder også på Flyrs rutenett til utlandet, som bl.a. inkluderer populære feriemål som Alicante, Malaga og Nice.

Til Alicante er prisen hos Flyr fra 362 kroner med samme vilkår som på innenriks, mens Norwegian tar 399 kroner. Den prisen er stadig kun med håndbagasje og 709 med innsjekket koffert.

Til Malaga er prisbildet 312 kroner hos Flyr, og det samme som til Alicante hos Norwegian.

Her er det med andre ord betydelige prisforskjeller mellom de to lavprisselskapene, så snart man har bagasje å sjekke inn.

Hindrer alders-juks

Hos Flyr er regelen at de som kjøper ungdomsbilletter ikke kan betale med kredittkort, men må betale reisens pris med Vipps.

Dette forklarer selskapet med at alderen på den reisende bekreftes samtidig som billetten betales med Vipps.

Dermed unngår man også at folk, som ikke har rett til å bruke denne billettypen, jukser på alderen og slik skaffer seg de billigste billettene.

Regelen er også slik at den reisende må være mellom 16 og 29 år på tidspunktet for bestilling for å få bestilt Ung-billett. Det betyr med andre ord at man kan bestille billett inntil siste dagen man er 29 år, og fly senere.

PS: Denne artikkelen er basert på priser på formiddagen fredag den 8. oktober.