Nye flyruter og flere avganger trigger reiselysten

Emirates går opp fra tre til fire ukentlige på ruten mellom Oslo Lufthavn og Dubai. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Oppdatert med nye ruter:

Korona-krisen er sakte i ferd med å slippe taket innen reiselivet, og flere flyselskap har derfor gjenopprettet pandemi-stansede ruter. I tillegg kommer det en rekke nye flyruter foran vintersesongen.

Den starter i slutten av måneden, og Flysmart24 har sett på selskapenes ruteprogram fremover.

Blant de som har holdt seg lenge unna Norge er portugisiske TAP Air Portugal, som hadde daglig rute mellom Lisboa og Oslo før krisen. Nå har selskapet gjenopptatt ruten, og det før vintersesongen setter inn.

Med full styrke

Fra 2. oktober var selskapet tilbake på Gardermoen, og med avganger fem dager i uken – søndager, mandager, onsdager, torsdager og lørdager.

Også Ryanair har meldt seg tilbake på Oslo Lufthavn med full styrke fra vinterprogrammets start i slutten av måneden.

Det lanserer to ganger daglige flyvninger til London Stansted fra Oslo, og gjeninnfører også London- og Manchester-rutene fra Torp Sandefjord Lufthavn.

Et helt nytt bekjentskap er Luxair som skal fly fra Luxembourg til Oslo to ganger i uken, mandager og fredager, med oppstart 1. november.

Den foreløpig siste nyheten på rutefronten er at Emirates øker fra tre til fire ukentlige avganger mellom Oslo og Dubai. Den nye avgangen er på torsdager.

Dette skjer fordi selskapet merker en klar økning i antall bestillinger etter at reiserestriksjonene heves, sier Norge-sjef Terje Grue i Emirates.

Nordmenns favoritt

For de som bor utenfor Østlandet, har det kommet en rekke rutenyheter. Den siste kom denne uken:

Det islandske flyselskapet Play etablerer direkteruter fra Stavanger og Trondheim lufthavn til Reykjavik, Island. Rutene starter opp i mai 2022.

Flyruten mellom Stavanger lufthavn Sola og Reykjavik vil starte 26. mai 2022, og den vil ha avganger hver torsdag og søndag.

Flyruten mellom Trondheim lufthavn Værnes og Reykjavik vil starte 31. mai 2022, og den vil ha avganger hver tirsdag og lørdag.

Spansk økning

Dessuten har det norske flyselskapet Flyr lagt opp til ny rute mellom Trondheim og nordmenns favorittflyplass i Spania, Alicante. Denne ruten starter 12. februar.

Flyr skal også fly fra Bergen til Alicante, det skjer fra 2. april.

Flyr har flere nyheter på trappene fra Trondheim, også en rute til Tromsø. Denne starter også 12. desember.

Nå har selskapet også lansert en direkterute fra Bergen til Alicante, den starter lørdag 2. april og skal flys hver lørdag gjennom sommeren.

Latvias største flyselskap, airBaltic, skal fly direkte fra Værnes til Riga hver lørdag. Det skjer fra og med 4. november, både torsdager og lørdager.

Nordlys-rute

For Bergens del vil det spanske flyselskapet Vueling gjøre enda et rutefremstøt. Fra før av er Barcelona på rutekartet, nå lanseres også rute til Orly-flyplassen i Paris.

Ruten flys torsdager og søndager gjennom vinteren, en nokså attraktiv rute for de som vil ha en weekend i den franske hovedstaden.

Eurowings satser også mer i Norge, ut over Hamburg-ruten som selskapet flyr fra Oslo Lufthavn.

Tromsø er neste stopp på selskapets norske rutekart, en forbindelse som man ikke minst regner med vil være interessant for tyskere som skal på vinter- og nordlystur til Nord-Norge.