Ny flyrute: – Alle skal til ferieøya. Det er helt spinnvilt

Åtte av ti som kjøper billett til Spania hos Finn Reise, skal til Gran Canaria. Nå åpner Flyr direkterute til den populære ferieøya. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nye norske flyselskapet Flyr er inne i en periode med kraftig rutevekst, med nye reisemål så å si hver uke. I dag er nyheten at selskapet setter opp ny rute til nordmenns desidert mest populære vinterferiemål.

Fra desember flyr selskapet på ruten fra Oslo til Las Palmas. Det blir Flyrs tredje spanske rute, og med billetter fra under 800 kroner.

Det er opptil flere tusen kroner billigere enn det Norwegian ligger ute med onsdag formiddag for non stop-avgangene på den samme ruten.

– Alle skal til ferieøya Gran Canaria. Det er jo helt spinnvilt, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Klar Norge-favoritt

Den nye ruten fra Flyr skal i starten flys to ganger i uken, tirsdager og onsdager.

Første avgang er den 14. desember. Fra januar blir det tre avganger i uken, og da mandag, onsdag og fredag. Avgang fra Oslo blir tidlig formiddag, og med retur på ettermiddagen.

Det har vært viktig for Flyr å kunne tilby flere avganger i uken, slik at reisende får tilbud om fleksibiltet når det gjelder reisens lengde.

Prisene ligger langt under det den nærmeste konkurrenten, Norwegian, operer med.

Onsdag formiddag koster en billett fra Oslo til Las Palmas med Norwegian fortsatt mellom 3 000 og 4 000 kroner per strekning, men noen ytterst få unntak.

Formidabel etterspørsel

Det er ikke tilfeldig at Flyr oppjusterer med akkurat Gran Canaria, og at det skjer nettopp nå. Ferieøya i Atlanterhavet er i særklasse det mest populære «Syden-reisemålet» for nordmenn vinterstid.

Etter korona-stengingen har øya åpnet opp igjen, og etterspørselen er formidabel i det norske markedet.

Med begrenset tilbud på direkte flyvninger er derfor prisnivået både hos Norwegian og SAS høyt. Det blir det en endring på nå.

– Vi vet at mange har ventet på Las Palmas, og det er med glede at vi nå åpner for at flere reiselystne nordmenn kan dra til Gran Canaria fra desember, sier kommersiell direktør i Flyr, Thomas Ramdahl, i en pressemelding.

Klager over prisene

Den laveste billettprisen, Mini, blir 789 kroner per vei på det som blir den lengste ruten for Flyr. For Smart-billett som inkluderer 2 ganger 23 kg bagasje og setereservasjon, er prisen 1 192.

Prisene vil trolig være som musikk i ørene på mange trofaste Gran Canaria-farere. På sosiale medier er det mange som klager over et svært høyt prisnivå både hos SAS og Norwegian når de har vendt tilbake til den populære ferieøya denne høsten og vinteren.

En av de som storselger billetter til Gran Canaria for tiden er Terje Berge i Finn Reise. Han tror Norwegian kommer til å svare på de nye og lavere prisene som Flyr nå presenterer:

Norwegian vil svare, tror reisetopp

– Ja. Selv om Norwegian trolig har fylt godt opp i flyene sine til Las Palmas allerede for vinteren, vil de nok senke prisene nå hvis de har en mulighet for det. Jeg tipper også Norwegian kommer med mer kapasitet når selskapet får flere fly, sier Berge til flysmart24.

«Åtte av ti skal til Gran Canaria»

Terje Berge. Foto: Finn Reise

Han mener det Flyr nå gjør, er et smart trekk.

– Ja, alle ser ut til å skulle reise til Gran Canaria i vinter. Vi ser av salget at Spania er en suveren salgsvinner i vinter. AV de som kjøper reiser til dette landet skal 80 prosent – åtte av ti – til Gran Canaria. Det er jo helt spinnvilt. Det viser hvilket enormt viktig reisemål dette er for nordmenn, sier Berge.

Også når det gjelder leie av leilighet og hus er etterspørselen til Gran Canaria enorm, kan han fortelle.