Flyr pøser på med nye ruter – åpner til tre nye storbyer

Barcelona er en av de mest populære spanske byene for norske storbyturister. Den byr på både storbyliv og strand. Foto: shutterstock

Det nye norske flyselskapet Flyr åpner nå ruter i raskt tempo. I går ble ny rute til Spania åpnet. I dag kommer nok en spansk rute, og to andre ruter til europeiske storbyer.

Det dreier seg om det som kan virke som en storsatsing på B: Nye ruter fra Oslo til Barcelona, Berlin og Brussel.

Rutene starter i slutten av mars når selskapet har fått inn flere nye fly. Med denne utvidelsen er den nye norske flyaktøren nå oppe i 20 ruter etter starten i sommer.

To sikre og en utfordrer

Rutene til Barcelona og Berlin har oppstart 27. mars og ruten til Brussel starter 6. mai.

Barcelona skal flys fire ganger i uken – mandag, torsdag, fredag og søndag. Også Berlin får fire rundturer i uken – mandag, onsdag, fredag og søndag. Brussel får samme frekvens og dager som Berlin.

Her har Flyr valgt å satse på to sikre kort. Både Barcelona og Berlin er under normale omstendigheter to av de mest populære storbyreisemålene for nordmenn.

Barcelona trekker mange med sitt storbytilbud og der det samtidig er mulig å nyte sol og strand, mens Berlin for mange har blitt et alternativ til London når det gjelder shopping og uteliv.

Har vært ønsket

Brussel er derimot et mer uventet valg.

Belgias hovedstad er en storby som kanskje er mer kjent for å være det politiske sentrum i Europa, mer enn en pulserende storbyferieby. Likevel er tilbudet av aktiviteter stort også her.

– Vi har fått mange ønsker fra våre kunder om Barcelona, Berlin og Brussel og er svært fornøyde med å kunne tilby disse tre spennende europeiske storbyene som reisemål, sier kommersiell direktør i Flyr, Thomas Ramdahl i forbindelse med rutenyhetene torsdag.

Jubler over nye ruter

For de spanske turistmyndighetene er den økende tilstrømmingen av turister fra Norge og andre land meget gode nyheter for et land som er så avhengig av utenlandske besøkende. I går lanserte Flyr ny rute til Gran Canaria, i dag er det Barcelona. Det betyr at selskapet nå har fire ruter til nordmenns turistfavoritt utenom Norden:

– Siden de nasjonale helsemyndighetene fjernet de fleste tiltakene og restriksjonene mot covid-19 ved utgangen av september, har vi opplevd en konstant økning av turister. Vi har snakket med noen av turoperatørene og alle har bekreftet at salget går veldig bra, sier adm. dir. for Spanias Ambassade Turistavdeling, Juan Francisco Cervero, til flysmart24.

Han sier at han nå venter på oktober-tallene, men er ikke i tvil om at de vil bekrefte den sterkt positive trenden.

Han minner imidlertid om at at volumet denne høsten er betydelig enn forrige normalhøst, i 2019. Med økende trafikk håper han imidlertid at det vil være mulig å nå et nivå som den gang i løpet av desember.

Tøff konkurranse

Av de tre nye rutene er det utvilsomt ruten fra Gardermoen til Barcelona som innbyr på tøffest konkurranse for Flyr.

«Vi opplever en konstant økning av turister»

Juan Francisco Cervero. Foto: Spanias Ambassade Turistavdeling

Her er det ikke mindre enn tre aktører med direkterute fra før av: fra Oslo:

Både SAS, Norwegian og det spanske lavprisselskapet Vueling flyr denne strekningen i dag, og vil by Flyr på motstand når nordmennene kaster seg inn på ruten fra sommersesongens start den 27. mars.

For Berlin og Brüssel er det normalt to direkteaktører fra Oslo: Norwegian og SAS til den tyske hovedstaden og SAS og Brussels Airlines til Brussel. EasyJet hadde før pandemien også rute mellom Oslo og Berlin, men den har ikke kommet tilbake.