Nytt sommerprogram – flyekspert med klar anbefaling

SAS er i hardt vær økonomisk, men lanserer sitt sommerprogram i dag. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Igjen er SAS i hardt vær økonomisk, og analytikere er enige med konsernsjefen i selskapet, Anko van der Werff, at selskapet er inne i en kamp for å overleve.

I denne situasjonen lanserer selskapet sitt sommerprogram med et 50-talls direkteruter i og fra Norge.

Til tross for den krevende økonomiske situasjonen for selskapet, ser en av analytikerne ingen grunn til at det skal være forbundet med noen risiko å kjøpe billetter hos SAS. Han har imidlertid denne anbefalingen:

Best sikret

– Jeg ser ingen grunn til at folk skal være bekymret for å kjøpe billetter med SAS. Men, et godt råd her og uansett hvilket flyselskap man reiser med, er å alltid kjøpe flybilletter med kredittkort med reiseforsikring. Da er man best sikret hvis det skulle skje noe med flyselskapet, sier analytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir til flysmart24.

Elnæs mener det ikke er noen fare for at SAS skal buklande økonomisk:

– Selskapet ligger ikke an til å gå tom for kapital på kort sikt. SAS har i tillegg mulighet til å trekke på rundt 3 milliarder kroner i statsgarantier fra Sverige og Danmark som det ikke har benyttet seg av ennå. I tillegg øker etterspørselen på flyreiser med rakettfart i Skandinavia, det tror jeg vil fortsette frem mot sommeren og vil gi en betydelig økning av inntektene til SAS, sier Elnæs.

Satser stort

Torsdag legger SAS ut sitt sommerprogram der selskapet legger opp til å fly 230 direkteruter fra Skandinavia til 120 destinasjoner. 

Fra Norge omfatter programmet et 50-talls ruter, inkludert alle faste ruter som flys i dag i Norge, Europa og oversjøisk.

SAS skriver i en pressemelding at etterspørselen til Sør-Europa fortsetter å øke, og tilbyr 500 flyvninger i uken til bestselgende destinasjoner som Alicante, Barcelona, Nice, Malaga og Milano.

SAS opplyser at selskapet i sommer skal fly fra Oslo til Edinburgh.

Ny rute til København

En ny direkterute fra Kristiansand til København etableres denne våren med to daglige avganger.

SAS øker også kapasiteten på ruter som Oslo–Bergen, Oslo–Trondheim, Bergen–Stavanger, samt mellom de skandinaviske hovedstedene.

SAS girer også opp på ruten til London, med opptil 17 daglige avganger fra Skandinavia.

Ferie- og fritid

SAS har den senere tid uttalt mål om økt satsing i ferie- og fritidsmarkedet. Dette er den delen av markedet som øker raskest, og særlig nå som korona-pandemien har svekket markedet for forretningsreiser.

Derfor legger SAS opp til å fly en rekke typiske feriedestinasjoner fra Norge denne sommeren.

Det gjelder bl.a. spanske reisemål som Barcelona, Alicante, Malaga og Palma de Mallorca, til Kreta Chania og Athen i Hellas, Alanya i Tyrkia, Faro i Portugal, Olbia på Sardinia, Palermo på Sicilia, Pula og Split i Kroatia.

I tillegg opprettholder SAS direkteruter til alle de sentrale europeiske hovedsteder, og non stop til New York og Miami fortsetter gjennom sommeren.