Reiseboom: – Billettprisene er allerede på vei opp

Nordmenn lar reiselysten overta, og bestiller flybilletter til sol og varme. Salgstallene er rekordaktige. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Salget av flybilletter har tatt av som en rakett den siste uken. Hos Finn Reise, landets største uavhengige søkemotor, ligger salget denne uken an til å bli den nest beste siden selskapet ble startet for 17 år siden. Det får betydning for prisutviklingen.

Både hos Finn Reise og Ticket Feriereiser tar man det enormt voksende salget som et tegn på at stadig flere nordmenn ikke lenger frykter pandemien, og lar reiselysten overta:

– Folk er lei av å være hjemme og har etter to år med pandemi behov for å oppleve annet enn hjemmekontor og kontakt med kohorten, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise til flysmart24.

Samme sekund

Hos Finn Reise manglet det fredag morgen rundt 11 prosent billett-omsetning for å bryte streken og bli tidenes beste.

Berge forteller dette om folks ønsker:

– Det vi ser av salg nå er det det er kombinasjon av reiser til påske og til sommeren. I påsken virker det som om alle skal til Spania, sier Berge.

Hos en annen reisegigant, Ticket Feriereiser, er meldingen den samme:

– Det er åpenbart et enormt oppdemmet behov for sol- og badereiser og det virker nesten som om kundene har sittet klare til å ta kontakt med oss i samme sekund som beskjeden om at restriksjonene tas bort kom, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Prisene på vei opp

Berge i Finn Reise advarer folk mot å vente for lenge med å bestille. Dette fordi prisene er ventet å gå opp med økende etterspørsel. Det er fremdeles en begrenset kapasitet i markedet.

– I påsken ser vi at prisene allerede har gått opp, spesielt til Spania. Til sommeren er det ennå gode priser til utlandet. Men én ting er sikkert, og det er at prisene i skoleferien kommer garantert ikke til å bli billigere. Så, med de gode avbestillingsregler som fins i dag, burde man handle nå om man vil sikre seg en forholdsvis rimelig ferie, sier Berge.

Et kraftig økende salg er det også hos Ticket. Det er Nordens største reisebyrå for feriereiser.

Nølerne ga etter

Selskapet merket salgshopp rett etter regjeringens varsling om at koronarestriksjonene i Norge snart skulle oppheves. Da virket det som om selv de mer nølende kundene har valgt å slå til.

– Forrige uke var salget 65 prosent høyere enn tilsvarende uke i 2020, som faktisk var før pandemien virkelig begynte. Og etter beskjeden fra regjeringen på lørdag så økte søkene på Ticket.no med 30 prosent. Om salget følger denne trenden så kommer vi til å ha enda høyere salgstall enn et normal år, sier Wolff Andresen.

Mest etterspurt

Hos Finn Reise er det flybilletter til ulike reisemål i Spania, Tyrkia, Storbritannia, Italia, USA, Hellas, Thailand og Frankrike som topper salgsstatistikken.

«Stadig flere nordmenn lar reiselysten overta»

Ellen Wolff Andresen (t.v.) og Terje Berge. Foto: Ticket/Finn.no

Hos Ticket er Gran Canaria og Mallorca som topper salgsstatistikken. Deretter kommer Kreta, Tenerife og Malaga.

– Før pandemien var trenden at man ville reise til reisemål med mye eventyr og opplevelser, men nå er det klassiske feriedestinasjoner og late dager i sola som gjelder. Trygge og smidige charterreiser har også fått et løft, og stadig flere kunder ønsker fleksible billetter som kan ombookes eller avbestilles, sier Wolff Andresen.