Milliarder «på bok» – øker på flere ruter etter salgsboom

Norwegian frir de de mange som vil ut og fly igjen. Nå øker selskapet på flere ruter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian skal opp fra 50 til 70 fly til sommeren, og merker et kraftig løft i etterspørselen som følge av at reiserestriksjonene blir færre.

– Som vi har opplevd i Norge, ser vi at en rekke land i Europa varsler gjenåpning og store lettelser i pandemi relaterte restriksjoner. Vi tilpasser hele tiden vårt rutetilbud basert på etterspørsel, og nå nylig har vi allerede økt kapasiteten på noen av våre mest populære destinasjoner, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian til flysmart24.

Her øker Norwegian

I forbindelse med selskapets resultat for fjerde kvartal, på 117 millioner, kunne konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian fortelle at også det norske lavprisselskapet merker kraftig bedret salg. Det gjelder både i februar, mars men også utover våren og under sommer-sesongen.

Dette har ført til at selskapet også har kunnet dra opp rutetilbudet på de mest populære og etterspurte rutene, både ut av Norge og innenlands:

– Dette gjelder som til Las Palmas i vinterferien, og også til Malaga og Alicante i mars måned. I helgene har vi videre økt kapasiteten mellom Oslo og Tromsø og Evenes, forteller Skari.

Stort ruteslipp

Som hos alle andre flyselskap har en rekke ruter hos Norwegian vært «pauset» under pandemien, som følge av den reduserte etterspørselen og mange reiserestriksjonene.

Når salget nå er på vei kraftig opp igjen, åpner det også muligheten til å sette i gang igjen ruter som har vært midlertidig stanset.

Dessuten også å finne plass til noe nye ruter.

– Nylig lanserte Norwegian noen helt nye ruter til Düsseldorf og Wroclaw. Dessuten gjenåpner vi omkring 30 ruter som har vært midlertidig stanset under pandemien. I sommer vil vi ha 270 ruter i programmet, sier Skari.

Milliarder «på bok»

Mens mange andre selskaper sliter med bunnskrapt kasse og økte lånebelastninger, er situasjonen langt lysere hos Norwegian.

I fredagens resultatpresentasjon går det frem at selskapet ved ved utgangen av fjerde kvartal hadde økt sin kontantbeholdning og likvide midler til 7,7 milliarder kroner.

– Jeg er fornøyd med at vi effektivt tilpasser oss hyppige endringer i markedet, og for at vi kan rapportere om positiv bunnlinje og en forbedret kontantbeholdning i et kvartal som var sterkt preget av myndighetspålagte restriksjoner etter framveksten av den nye omikron-varianten, sa Geir Karlsen under presentasjonen.