Flytopp: – Ikke bare prisen som avgjør ved billettkjøp

Norge-sjefen for Emirates, Terje Grue, kan glede seg over solide passasjertall på ruten fra Oslo Lufthavn til Dubai. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det Dubai-baserte flyselskapet Emirates har merket en kraftig vekst i etterspørselen etter billetter fra Norge, og har i vinterferien satt opp ekstraavganger for å dekke nordmenns reisebehov.

Nå har et nytt behov dukket opp blant de reisende, som tidligere ofte kun hadde fokus på å få billettene så billige som mulig:

– Vi ser helt tydelig at usikkerheten rundt pandemien har gjort at folk nå har stort fokus på muligheten for å endre billettene eller få pengene tilbake. Det er ikke bare prisen som avgjør. Det å kunne kjøpe billetter som er fleksible har faktisk blitt viktigere enn bare prisen, sier Norge-sjefen for Emirates, Terje Grue, til flysmart24.

Velger ny dato

Han sier at de aller fleste som må endre reiseplaner, ikke avbestiller men i stedet velger en ny dato.

– Dette forteller oss at ønsket om å reise er sterkt. Det er virkelig gøy å se at det er et sug der ute etter å komme seg på tur igjen. Derfor vil reisende hos oss så å si uten unntak benytte billetten på en senere dato hvis man for eksempel tester positivt for korona før avgang og ikke kan reise inn i Dubai, sier Grue.

Dubai krever en negativ PCR-test som ikke er mer enn 72 timer gammel, men ingen vaksinasjonsbevis.

Gode trafikktall

Emirates har fleksibilitet i alle sine billettklasser fordi pandemien har skapt stor usikkerhet blant de reisende.

– Fleksibiliteten skal selskapet fortsette med i alle fall ut august, sier Grue.

Denne uken sender han av gårde fem fly, et mer enn normalt for en uke.

Det fordi ekstra pågang fra reisende har tvunget Emirates til å sette inn en ekstra avgang denne lørdagen, samt en ekstra neste lørdag. Flyene er fulle. Selv alle de aller dyreste billettene, med plass i første klasse-suitene, er booket.

Over sommeren

Når vinterferien er over, er det tilbake til fire fly i uken.

Slik vil det trolig være over sommeren:

– Det å sette inn ekstra fly er noe vi kan gjøre når behovet blir stort nok. Vi ser at det god booking også mot påsken. Her er det mer usikkert hva vi kan få til av ekstrafly fordi det da skal skje en rehabilitering av rullebanen i Dubai, forteller Grue.

Mange til Dubai

Emirates har normalt mye trafikk både av de som skal til Dubai, men også reisende som skal videre på selskapets verdensomspennende rutenett.

– For oss er jo trafikken til Dubai viktig, siden det er primærruten. At så mange velger å stoppe og tilbringe en uke eller en utvidet weekend der, er svært hyggelig å se. Det er virkelig mye spennende å oppleve der. Men vi så også straks at vi fikk inn mer gjennomgående trafikk begge veier når et viktig kontinent som Australia åpnet opp for utlendinger. Det skjedde for kort tid siden og det innebar straks økt reisevirksomhet mellom Australia og Norge, sier Grue.