SAS: Ruteprogrammet i vår og sommer ikke påvirket

SAS skal fly det rutetilbudet som ligger ute for sommeren, uavhengig av det igangsatte spareprogrammet i selskapet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har satt i gang et omfattende spareprogram der selskapet skal skjære ned utgifter med 7,5 milliarder kroner. Kunder som frykter at dette skal skje ved at planlagte avganger blir fjernet eller endret, kan ifølge SAS senke skuldrene.

– De avgangene som er satt opp i vårt ruteprogram i vår og sommer, er også de som kommer til å bli fløyet. Vi gjør ingen ruteendringer som følge av den prosessen SAS er inne i, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Årets viktigste

Eckhoff forteller om et godt billettsalg etter at restriksjonene både i Norge og i andre land i Europa blir redusert.

Så, midt i oppkjøringen til årets viktigste sesong – sommersesongen – har SAS igjen fått fokus på seg etter store tap.

Som et tiltak mot dette skal selskapet kutte utgifter hvert år fremover med 7,5 milliarder svenske kroner. Dette skal skje bl.a. ved å se alle sider ved driften. Det vil ikke få konsekvenser for rutetilbudet i sommer:

– Vi skal følge det passasjertilbudet som er presentert for våre kunder. Med mindre andre hendelser skulle gjøre det nødvendig, trenger ikke reisende frykte at ruter som er lagt ut for salg blir endret, sier Eckhoff.

Setter opp

Det er ikke mer enn en knapp uke siden SAS gikk ut med sitt sommerprogram, der er det satt opp 230 direkteruter fra Skandinavia til 120 destinasjoner. 

I overkant av 50 ruter skal flys ut fra ulike flyplasser i Norge. Flyvningene skjer til populære storbyer og til de mest etterspurte ferie- og fritidsdestinasjonene langs kysten av Middelhavet.

Etterspørselen til Sør-Europa fortsetter å øke, og SAS tilbyr 500 flyvninger i uken til destinasjoner som Alicante, Barcelona, Nice, Malaga og Milano. 

– Billettsalget er fortsatt meget godt, sier Eckhoff.

Også innenriks

SAS legger også opp til å fly de oversjøiske rutene fra Gardermoen, til New York og Miami, i sommer.

Selskapet skal også opprette en helt ny utenlandsrute fra denne sommersesongen av, den skal flys mellom Kristiansand og København.

Ellers har selskapet også lagt opp til flere avganger innen Norge, idet man tror at også den innenlandske trafikken vil bli betydelig denne sommeren.

Økte frekvenser gjelder bl.a. på rutene Oslo–Bergen, Oslo–Trondheim og Bergen–Stavanger.

Også på rutene innen Skandinavia blir det flere avganger.