Norsk PCR-test ble ikke godkjent – par risikerte isolasjon

Denne attesten ville myndighetene i Thailand ikke godkjenne som en negativ PCR-test. Det manglet en viktig detalj, mente de. Foto: Faksimile

Thailand håper at turistene skal finne tilbake til landets ferieparadis når det letter på innreisereglene fra 1. april. Fra da av skal det ikke lenger være nødvendig å ta korona-test hjemme for de som skal inn i landet.

Det kan være en viktig endring. Det fikk et norsk ektepar nylig erfare. Korona-testen de hadde med seg hjemmefra holdt på å sende dem rett i isolasjon da de innledet ferien sin i landet.

Da de kom til flyplassen i Thailand, viste de frem sine ferske negative korona-test tatt i Norge, og som vises ovenfor. Men på attesten manglet det tre bokstaver – PCR. Det førte til at de ble holdt tilbake i en time før de fikk fortsette reisen.

«Ble svett»

Konsekvensene hvis koronatesten ikke blir godkjent i Thailand, er alvorlige. Da ville de ha bli tvunget til å innlede sitt ferieopphold i isolasjon.

– Jeg ble svett ved tanken på å havne i karanteneleir, forteller den norske kvinnen til flysmart24. Hun forteller sin historie for å advare andre som er på vei til Thailand.

De reiste fra Oslo til populære Phuket for noen dager siden. De kjenner Thailand svært godt etter å ha besøkt landet jevnlig over flere år.

De var også svært klar over at landet praktiserer svært strenge innreiseregler under pandemien.

Negativ test

De ville derfor unngå å havne i trøbbel ved ankomst. Før de dro forsikret de seg om at absolutt alle papirer og dokumentasjoner skulle være klare, og i henhold til landets krav når de ankom flyplassen i Phuket.

De mente de hadde forberedt seg så grundig som de kunne:

– Vi hadde printet ut alt av papirer, billetter, tester og kvitteringer for hotell. Dessuten to PCR-tester som skal tas her i landet. Det eneste vi ikke hadde printet ut, var resultatet vi fikk fra Helsenorge som viste negativ covid PCR-test. Den hadde vi bare en skjermdump av på mobilen, forteller kvinnen.

Manglet tre bokstaver

Det viste seg ikke å bli akseptert uten videre:

– De som kontrollerte papirene hengte seg opp i at det ikke står «PCR»-test» noe sted. Dette selv om det står «negative for covid» – klart og tydelig. Ifølge vår lokale teststasjon var det en PCR-test for reise vi bestilte og fikk. Jeg hadde jo trodd at de stoler bittelitt på Norge, men det gjør de altså ikke, forteller hun.

Den ville de ha en papirversjon av også. Med lite strøm på telefonen etter den lange reisen, klarte de imidlertid å skaffe frem en papirversjon av den negative testen.

Ble sluppet inn

De måtte vente lenge før tvilen rundt PCR-testen ble ryddet av veien.

– Det tok rundt en time med godsnakking før så kunne skje, forteller kvinnen som tross alt er lettet over at de slapp å bli sendt i tvungen isolasjon i dagevis på grunn av de tre bokstavene.

Prosessen med å komme inn i Thailand var ikke riktig helt slutt med det, heller:

– Etter at rotet med testen var avklar, ble vi testet på nytt og fikk med oss lapp med QR-kode og beskjed om å ta ny test på dag 5, forteller kvinnen som omtaler testregimet som superstrengt.