Rivieraen direkte: – Som en drøm som går i oppfyllelse

Widerøe satser på flere jet-ruter, nå fra Torp Sandefjord til Nice. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flytrafikken er sakte i ferd med å gjenvinne nivåer før pandemien, og for flyplassene betyr dette flere avganger og flere passasjerer. En av de flyplassene som merker denne tilveksten, er Torp Sandefjord Lufthavn.

Tirsdag ble det kjent at Widerøe starter ny rute til den franske feriefavoritten Nice.

– Dette er virkelig gøy, det føles nesten ut som en drøm som går i oppfyllelse for oss, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp Sandefjord Lufthavn.

Viktig rute

Hun sier at flyplassen i mange år har jobbet for å få tilbake denne ruten, som Widerøe skal fly med selskapets jetfly – Embraer 190 E-2 med plass til 114 passasjerer.

Forrige gang ruten var på rutekartet for Torp, var da Norwegian opererte denne ruten en periode frem til 2014.

Når Widerøe nå blåser nytt til i den er ruten satt opp med to ukentlige avganger med start 29. juni. Den skal flys onsdager og søndager.

Stort press

Kleive-Mathisen mener det er all grunn til å håpe på en god mottakelse av denne rutenyheten:

– Det har vært et stor press i markedet og et sterkt ønske om en direkterute til den franske rivieraen fra TORP. Det er mange vestfoldinger og telemarkinger som har hus eller leilighet på den franske rivieraen, i Provence eller i nærliggende områder, og da er nettopp Nice et kjempegodt utgangspunkt og en direkterute vi har jobbet for å få i lang tid, sier Kleive-Mathisen.

Også Norwegian kommer

Det er ikke bare Widerøe som girer opp på denne flyplassen.

Også Norwegian har bestemt seg for å vende tilbake til Torp, etter at selskapet trakk seg ut i starten av pandemien.

Selskapet kommer i første omgang tilbake med to av sine tidligere ruter, til de norske feriefavorittene i Alicante og Malaga.