Trues av streik på grunn av en flaske vann til ansatte

De ansatte i Ryanair er lei av å vente på forbedringer i arbeidsforholdene. Nå truer de med "streik på europeisk nivå" i sommer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Når flyindustrien er i ferd med å vende tilbake til mer normale forhold, gjentar historien seg når det gjelder det irske flyselskapet Ryanair. Det er igjen på kant med sine ansatte, og trues av streik – blant annet fordi de ansatte må kjøpe vann mens de er på jobb.

Konflikten kan ramme selskapet og passasjerene midt i sommersesongen, og en konflikt vil ramme selskapets aktiviteter i flere land – Spania, Belgia, Frankrike, Italia og Portugal. Den vil raskt også kunne ramme norske ruter.

Den spanske fagforeningen USO sier nå at det er besluttet å sette i gang koordinerte protestaksjoner i selskapet. De varsler «streik på europeisk nivå» til sommeren.

Mange forhold

Det er flere punkter som de ansatte er misfornøyd med.

Som tidligere omtalt i flysmart24 har Ryanair opprettet tariffavtaler med de ansatte fagforbund.

De ble oppnådd flere forbedringer i årene før pandemien, men synes nå at det å innarbeide disse i selskapet går for tregt.

Selv etter utallige meklinger står sakene i stampe, mener USO som nå har mistet all tålmodighet med Ryanairs ledelse.

Må kjøpe vann

Blant annet gjelder dette sluttlønn for ansatte og at arbeidsreglementet skal tilpasses de enkelte land ansatte er jobber i. Dessuten at selskapet må forholde seg til rettsavgjørelser, og ansattes frie rett til å organisere seg.

Ryanair har foreløpig ikke kommentert kravene fra de ansattes fagforeninger.

Et av de konflikt-utløsende forhold for de ansatte er tilgang på gratis vann mens de er på jobb om bord.

Kjøpe fra selskapet

For, som kjent er Ryanair et selskap som snur hver krone, og kutter ører der det er mulig.

Derfor har de ansatte, i motsetning til andre flyselskap, ikke tilgang på gratis flaskevann når de er på jobb om bord.

De må kjøpe denne til samme pris som passasjerene, 3 euro for en halv liter. Det tilsvarer 30 norske kroner. Dette har det spanske arbeidstilsynet slått ned på allerede, uten at selskapet har endret praksis.