Fjerner alle innreise-restriksjoner fra kommende fredag

Et fly fra Thai Airways inn for landing på Phuket International Airport. Foto: Shutterstock

De som allerede nå sysler med planer om vinterferie i varmere strøk, har nå fått et nytt alternativ å regne med. Fra kommende uke fjernes alle innreiserestriksjoner i Thailand.

Fra 1. juli er det slutt på de siste pandemi-tiltakene som har hatt som hensikt å begrense antallet utenlandske turister til landet som er at av de mest populære reisemålene for nordmenn i Asia.

Det er nyheter som gleder sjefen for Norges største pakkereise-arrangør. Thailand er normalt et betydelig vinterreisemål.

Lengter etter Thailand

– At Thailand nå åpner opp og de besøkende enkelt kan reise til det flotte ferielandet uten restriksjoner er godt nytt, sier Norge-sjefen for Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Hun er sikker på at mange nordmenn lenger etter å kunne reise enkelt inn i landet og tilbringe feriene sine der.

Thailand har gradvis avviklet sine smittevern-tiltak, og med det håper landet at turistene skal vende tilbake til «smilets land». Turistinntektene er av avgjørende betydning for Thailand.

Fjerner godkjennelse

Fra og med 1. juli fjerner landet kravet om å søke innreisegodkjennelse, såkalt Thailand Pass. Det vil heller ikke bli nødvendig å kunne dokumentere å ha en reiseforsikring på minst 10 00 dollars, eller mer.

Fremdeles vil det være slik at den som skal inn i landet må kunne fremvise et vaksinesertifikat. Alternativt en RT PCR-test som ikke eldre enn 72 timer. De som innfrir dette kan deretter bevege seg fritt i landet.

Samtidig avvikler landet påbudet om å bruke munnbind utendørs.

Det vil likevel ikke oppleves så munnbind-fritt som hjemme i Norge.

Ha munnbind med

Det er fortsatt anbefaling om å bruke munnbind hvis man oppholder seg i eller ved store folkemengder, og innendørs. På flyreisen kan man også bli møtt med krav om munnbind.

Ving, som er landet største reisearrangør, har hatt en pause i sine charterflyvninger til landet:

Dette nettopp på grunn av de mange restriksjonene som har medvirket til å dempe etterspørselen etter turer til de populære reisemålene både på fastlandet og på øyene.

Kansellerte i vinter

– Det har vært ganske så komplisert å ferie i Thailand sist vinter, de hadde mange restriksjoner knyttet til covid-19. I Ving besluttet vi i fjor å kansellere vår flyserie til Phuket ganske tidlig for sist vintersesong, forteller Zachrisson.

Nå skal Ving i gang igjen, og det skjer fra desember:

– Nå som det igjen enkelt lar seg gjøre å feriere i Thailand til vinteren tror vi mange lengter tilbake, Thailand har mange som kommer tilbake igjen og igjen. Vi flyr vårt eget flyselskap Sunclass på mandager til Phuket fra 19. desember. I tillegg tilbyr vi ulike ferieløsningen basert på rutefly, sier Zachrisson.