Syden-ferien kan reddes – og billigbillettene fins fortsatt

Joda, det fins fortsatt billige billetter til Syden - spesielt for de som kan vente noen dager med å reise. Blant annet hit, til Palma på Mallorca. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange har nå mistet billettene sine til Middelhavet og ferien de har ventet på å kunne ta i to år på grunn av SAS-streiken. Men for de som absolutt vil av gårde, fins det fortsatt muligheter.

Det kan også skje uten at man må vrenge pengeboken, men da må man vente noen dager med å reise. Til flere Syden-reisemål kan man nemlig fly en vei i andre halvdel av juli for under 500 kroner per person.

– Det er fortsatt noen ledige seter denne uken og neste, men det er mer tilgjengelig fra og med 14. juli. Nettsiden og Flyr-appen er oppdatert, så det beste er å sjekke der for hva som er ledig, sier kommunikasjonsdirektør Anita Svanes i flyselskapet Flyr til flysmart24 tirsdag morgen.

Ledig på direkteruter

I likhet med hos Norwegian har det vært hardkjør på billettbestillingene etter at SAS-streiken ble iverksatt i går.

Det er ledige billetter på direkteruter hos både Flyr og Norwegian, og også hos utenlandske selskaper. Det siste betinger at man er villig til å ta en mellomlanding på en flyplass lenger sør i Europa.

Hos landets største uavhengige reisesøkemotor, Finn Reise, er meldingen denne for de som er avhengige av å reise i de nærmeste dagene:

– Det fins jo flybilletter til Syden, men de har høy pris – vel og merke hvis man må reise akkurat nå. Det kan lønne seg å vente en stund før man vrenger pengeboken. Men ikke for lenge. Disse prisene kan stige med økt etterspørsel, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn Reise til flysmart24.

Voldsom økning

Berge sier at tilgjengelige billetter man ser på Finn Reise nå vil være avganger som vil gå som planlagt siden kansellerte ruter har blitt fjernet fra tilbudet etter at konflikten brøt ut.

Svanes i Flyr bekrefter at salget nærmest har eksplodert etter at pilotstreiken ble iverksatt.

– Vi så salget øke med 10 gangeren umiddelbart etter streiken ble annonsert i går. Det var nok en ketchupeffekt, men vi så i går ettermiddag 2-3 ganger så høyt salg som vanlig, sier Svanes.

Billigbilletter fins

Som flysmart24 har skrevet tidligere kjørte flyselskapene prisene til himmels allerede fra tidlig i år.

Derfor vil de som sitter med SAS-billetter og absolutt vil ha seg en Syden-tur måtte punge ut for å komme seg sørover. Men bare hvis de er avhengige av å reise på sparket, eller de aller nærmeste dagene.

En oversikt flysmart24 har foretatt nå i morgentimene i dag viser likevel at billige enveisbilletter fra Oslo til flere av reisemålene ved Middelhavet fortsatt fins.

Til feriefavorittene

Blant annet gjelder dette billetter til årets feriefavoritt, Mallorca.

Hos Flyr ligger prisen fra Oslo til Palma nå på 1 394 kroner én vei fra den 19. juli, mens billetter til Nice fra 17. juli er priset fra 594 kroner og oppover. Den den laveste prisen til Malaga er den samme.

De som har lyst til en Portugal-ferie får billetter hos Flyr fra 974 kroner en vei, mens billetter til Barcelona ligger ute for 444 kroner én vei.

Dubrovnik i Kroatia er nede i 494 senere i måneden, det samme Montpellier i Frankrike.

Dyrt de nærmeste dagene

Hos Norwegian er prisen for en reise de nærmeste dagene til reisemål som Kreta og Mallorca på rundt 6 000 kroner.

Men senere stuper den, fra 21. juli er prisene nede i fra 499 kroner en vei mot slutten av måneden.

Til Chania på Kreta må man regne med å måtte punge ut med over 6 000 kroner per person frem til midten av juli. De som kan vente til den 20. juli og senere kan plukke billigere billetter, fra ca. 1 300 og oppover.

Til Alicante er prisen nede i under 2 000 kroner fra 19. juli, med laveste pris på 529 kroner senere i måneden.