Massivt billigsalg: – Flyselskapene måtte kutte i prisene

SAS, Norwegian og Flyr er ute med kampanjer og tilbyr billige flybilletter. Nødvendig, mener norsk reisetopp. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flyselskapene i Norge har satt i gang et gigantisk billigsalg av flybilletter. Det har tvunget seg frem i lys av den senere tids kostnadseksplosjon for norske familier, mener reisetopp.

Terje Berge er kommersiell direktør i landets største uavhengige reiseformidler, Finn Reise, og tror den siste tids utgiftssjokk for nordmenn har fått mange til å revurdere sine reiseplaner.

– Flybransjen trenger å stimulere reiselysten for å fylle flyene fremover. Folk har fått skyhøye strømpriser, kraftig renteoppgang, rekordhøye priser på matvarer og drivstoff. Derfor må flyselskapene komme med gode tilbud for å gi folk råd til å kunne reise igjen, sier Berge til flysmart24.

Lenge siden vi har sett

Han sier at både SAS, Norwegian og Flyr nå ligger ute med priser som har et nivå som det er lenge siden vi har sett.

– Det er bare å si velkommen. Dette salget har vi ventet på. Dette kommer til å øke volumet på billettsalget fremover. De som har reiseplaner bør benytte sjansen nå til å skaffe seg billige billetter, sier Berge.

Tilbudet er stort, og flysmart24 har plukket ut en del godbiter:

En del godbiter

SAS har satt i gang et gigantsalg over hele linjenettet i Skandinavia, Europa, Asia og Nord-Amerika og har kuttet kraftig i noen av prisene.

Innenlands har selskapet liggende ute billetter fra Oslo til eksempelvis Alta som er nedsatt fra 1 299 kr til 499 kr – et kutt på 60 prosent. Også andre innenrikspriser er kuttet kraftig. Rundturer i Sør-Norge koster nå 399 kr.

Europa-prisene har også fått et skikkelig kutt. Feriefavorittene Alicante, Barcelona, Malaga og Nice er satt ned til 499 kr.

Storbyturen til bl.a. London, Roma, Milano og Dublin har også denne prisen, 499 kr. Amsterdam og Manchester og går for en hundrelapp ekstra. København og Stockholm er enda billigere, 399 kr.

Kutt på oversjøisk

De som vil fly oversjøisk får litt mindre kutt. Her går for eksempel flyturer til New York for 3 800 kr, ned fra 4 600. San Francisco er ned fra 5250 kr til 3 990, mens Los Angeles nå koster 4 296 kr.

Så, hos Norwegian.

Selskapet har satt i gang et salg på bakgrunn av at det er 20 år siden Bjørn Kjos satte i gang lavprisoperasjonene med det da nye flyselskapet.

Også Norwegian har kjørt ut priser fra hele rutenettet.

Innenlands betyr det priser fra Oslo til byene i Sør-Norge for 329 kroner. Ikke lenger priser fra 199, slik vi ble vant til fra tiden før pandemien, men i dagens situasjon er dette likevel svært gode priser.

Kjente feriesteder

I Europa har også Norwegian gode priser til de kjente feriestedene.

Avganger fra Oslo til populære reisemål som f. eks. London og Paris koster nå fra 349 kroner én vei. Legger man på en 50-lapp kan man reise til Barcelona, Budapest og Roma som nå koster fra 399 kr.

Det nye norske flyselskapet Flyr pumper uavlatelig ut sine tilbud, og også hos nykommeren er det svært gode tilbud for tiden:

Selskapet har i gang et høstsalg med billetter fra 249 kr.

Flyr for mindre

Også hos Flyr er det knallpriser til de populære feriemålene i Sør-Europa. Få vil reagere negativt på billetter til Alicante, Malaga, Barcelona, Faro, Venezia, Athen og Palma de Mallorca for 394 kr en vei.

«Dette salget har vi ventet på»

Terje Berge. Foto: Finn.no

Flyr er alene i Norge om å fly direkte til Portugals nest største by, Porto. Dette har blitt en populær rute, og er mulig å oppleve for 494 kr én vei i september og oktober.

Innenlands er prisene forskjellige. Innen Sør-Norge koster billettene ned i 330 kr per strekning, mens det er noe dyrere til Nord-Norge. Bodø, Harstad/Narvik og Tromsø koster 442 kr.