Enklere å reise inn i feriefavoritten fra lørdag av

Patong Beach, Phuket Photographer: Jenny Unnegård

Fra lørdag 1. oktober blir det enda enklere å reise inn i det landet som er en av nordmenns absolutte feriefavoritter. Da oppheves kravet om koronasertifikat eller gyldig koronatest ved innreise og utreise.

Dermed faller de siste pandemi-restriksjonene for Thailand.

Det tror Marie-Anne Zachrisson, sjef for Ving i Norge, vil få ny fart på nordmenns iver etter på vende tilbake til dette vinterreisemålet.

Klare til å ta imot

– Gjenåpningen har skjedd raskt og mange av de populære stedene, fra solsengutleiene på stranden til de lokale restaurantene, er nå klare for å ta imot både nye og returnerende turister, sier Zachrisson i en pressemelding.

Mens andre aktører har redusert sitt program foran vinteren, kjører Ving i gang med sin plan fra og med 19. desember.

Da tar det første flyet fra Gardermoen tar av til Phuket, og Zachrisson kan fortelle at interessen er stor. I forbindelse med restriksjonene som oppheves fra oktober, tror Ving at interessen kan bli enda større.

Billigere, tross alt

Det er ikke bare bortfallet av reiserestriksjoner som hun mener er positivt for nordmenn. Thailand vil også være det hun kaller «et lommebok-vennlig reisemål». Det forklarer hun slik:

–  Selv om prisene historisk sett har gått opp, også i Thailand, er det mye som fortsatt er billig. Spesielt i forhold til hva det koster hjemme, eller om du ferierer i Europa. En øl, massasje eller Pad Thai koster en brøkdel av hva det ville gjort i Norge. Du får enda mye ferie for pengene, spesielt om du unngår de internasjonale restaurantkjedene og turistområdene, og heller investerer i det lokale næringslivet, sier Zachrisson.

Ving har laget en egen prisindeks der man oppgir prisen på bl.a. en liten lokal øl til 23 kr. (80 TBH), en treretters middag til 167 kr. (590 TBH) og en times massasje til 85 kr. (300 TBH)

Alltid helt i toppen

At nordmenns lyst til å reise tilbake til Thailand er stor, forteller de jevnlige salgsoversiktene fra norske reiseaktører.

Der finner man alltid Bangkok som et av de reisemålene som selger best. Forklaringen er ikke slik man skulle tro:

Det er nemlig grunn til å tro at hoveddelen av de reisende dit ikke skal til hovedstaden, men bruker fly dit som innfallsporten til å besøke de mange og populære reisemålene som ligger ikke langt unna – som Phuket og Hua Hin.