Vant flykonkurranse som beste flyselskap i Nord-Europa

Dette bilde av jublende Norwegian-ansatte ble brukt til å fortelle følgerne på sosiale medier om utmerkelsen i World Airline Awards. Foto: Norwegian.

For noen dager siden kunne flysmart24 fortelle at Norwegian hadde vunnet en ny og stor internasjonal utmerkelse, og at selskapet var alene i klassen.

KORRIGERT VERSJON

Nå korrigerer Skytrax denne fremstillingen. Det var i alt fire selskap som konkurrerte om prisen.

Meldingen var at Norwegian i år hadde gått til topps i klassen for «Beste lavprisselskap i Nord-Europa» i World Airline Awards.

Jublende ansatte

Selskapet la ut melding om seieren, ledsaget av bildet av jublende kabinansatte og en tekst der man takker alle som stemte på dem og for støtten de viste på den måten.

På vinnerlisten står Norwegian oppført som det eneste selskapet i den aktuelle klassen, i motsetning til andre kategorier hvor det normalt er de 10 beste som nevnes.

Før vi publiserte saken påpekte vi dette overfor Skytrax, for å avklare saken, og spurte konkret om det var andre kandidater til prisen.

Skytrax svarte da flysmart24 at det ikke var andre kandidater enn Norwegian i den aktuelle klassen.

De svarte en talsmann for Skytrax at Norwegian var den eneste LCC (low cost company red. anm.) i denne gruppen i regionen i Nord-Europa.

Dette er de andre

Etter at saken har blitt publisert, kommer Skytrax med korrigering og ytterligere informasjon:

Det var fire konkurrenter i denne klassen, og Norwegian vant. De andre var: 2. Fly Play, 3. Norse Atlantic Airways og 4. Flyr.

Dette var opplysninger flysmart24 ikke fikk fra Skytrax da saken ble laget. Når flysmart24 spør Skytrax hvorfor informasjonen om de fire andre selskapene ikke ble delt med oss i utgangspunktet, svarer selskapet:

Til det svarer selskapet at det omtalte og inkluderte kun Norwegian siden de er det eneste flyselskapet på topp 100.

Som vi også skrev var Norwegian også kåret til 7. plass i kampen om å være Europas beste lavprisselskap (Ryanair vant, slik vi har skrevet.) årets konkurranse:

Norwegian: – Vi er stolte

– Våre ambisjoner er å skape gode kundeopplevelser og vi vet at våre passasjerer setter pris på punktligheten vår og at vi tilbyr hyppige avganger til populære destinasjoner. Vi er stolte av å ha blitt kåret til Europas syvende beste lavprisselskap i Europa i et marked som preges av sterk konkurranse. Vi arbeider kontinuerlig for å bli våre kunders førstevalg, og målet vårt er selvsagt å være det foretrukne flyselskapet i hele Norden og Europa, skriver informasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian i en epost til flysmart24.

Norwegian har vunnet mye

Nå skal det sies at Norwegian i årenes løp har tatt grovt for seg av utmerkelser i World Airline Awards og andre instanser som premierer flyselskaper og deres produkter.

Dette er bare noen,:

Sist i 2020 da selskapet ble kåret til Europas beste lavprisselskap. Det var langt fra første gang. Den samme utmerkelsen fikk Norwegian i årene 2012 til og med 2019.

I årene fra 2015 til og med 2019 ble det også kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanse.

Norwegian har laget en oversikt over alle sine utmerkelser på selskapets hjemmeside.