Stjal luksusklokke fra turist – tyveribølge i feriebyen

Forsikringsselskapet Gjensidige advarer nordmenn mot å ta med seg dyre klokker eller andre dyre merkevarer ut på byen når de er på ferietur i utlandet. Her fra Palma på Mallorca. Foto: Shutterstock

Turister advares mot å ha på seg dyre merkevarer når de oppholder seg i befolkede turistområder. Det fikk en turist på besøk i Palma på Mallorca erfare nylig. Han ble frastjålet en klokke verdt rundt 1 million norske kroner.

Dette er det foreløpig siste av mange slike tyverier av luksusklokker som har skjedd i den populære feriebyen, skriver avisen Majorca Daily Bulletin.

Det norske forsikringsselskapet Gjensidige advarer norske turister i utlandet mot å ha på seg dyre klokker eller merkeklær på byen, og der det er mye folk samlet.

«Hjelper» trolig delaktig

Tyveriet av klokken verdt en million norske kroner skjedde i de sentrale strøk av Palma på Mallorca nylig.

De siste ukene har det vært mange rapporter om tyveri av luksusklokker fra turister. Ranene involverer vanligvis to menn.

Briten spaserte i sentrumsgatene med den dyre klokken på seg da han plutselig og intetanende fikk revet Patek-klokken sin av håndleddet.

Mannen ble påført skader bl.a. i hodet da tyven slo til. En annen mann, som kom løpende til for angivelig å hjelpe til, er mistenkt for å være tyvens medhjelper.

Gjensidige avarer

Nå leter politiet i byen etter to menn som mistenkes å stå bak tyveriet.

Scenen er som hentet ut fra en hendelse som flysmart24 kunne fortelle om for en stund siden.

Da gikk det norske forsikringsselskapet Gjensidige ut og advarte nordmenn mot å ha på seg dyre klokker eller merkeklær på byen når de er på ferietur.

Hendelsen inntraff i en annen populær spansk ferieby, Barcelona. Nordmannen ble fraranet en luksusklokke verdt 500 000 kroner.

Også det skjedde midt på lyse dagen og midt i folkevrimmelen.

Leter etter luksus-merker

Dette skjedde: Kunden pratet i telefon utenfor hotell i Barcelona da mobilen plutselig blir slått ut av hånden. Når han skulle plukke den opp, fikk han hjelp av en fremmed person som var veldig hjelpsom. Like etterpå oppdaget han at luksus-klokken på armen var borte.

Kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige sa da til flysmart24 at selskapet opplever at tyvene ofte opererer flere sammen og er enda frekkere og tar større sjanser enn tidligere.

Gjensidige sier at det ser ut til at nordmenn på tur har med seg store verdier ut på byen. Dette virker som trekkpapir på kriminelle, som ikke har problemer med å plukke ut de turistene som det er mest lønnsomt å lette, advarer selskapet.