Flyr kutter i norske ruter og satser på Europa-trafikk

Flyr kutter kraftig i innlands rutenett, men satser i stedet på Europa-rutene gjennom vinteren. Foto: Kåre M. Hansen

Vintersesongen kommer til å bli tøff for mange flyselskap. Det nye norske flyselskapet Flyr varsler nå at det tvinges til å kutte i ruteprogrammet i Norge i vinter, og retter blikket mot sommeren neste år.

Det innebærer samtidig at Flyr velger å satse mest på Europa-rutene. Rutekuttene skjer en dag etter at et annet norsk selskap, Norse Atlantic Airways, også gikk ut med kutt i ruteprogrammet mellom Norge og USA i vinter.

For Flyr vil kun et begrenset antall innlandsruter vil bli beholdt. De faste rutene til Nord-Norge fjernes helt. Flyr sjefen sier i en pressemelding tirsdag kveld at selskapet gradvis vil øke tilbudet igjen utover våren.

«Treffer oss hardt»

De rutene som ligger ute for salg fra april måned, skal flys som normalt og vil beskjeftige 5 – 6 av selskapets i alt 12 fly.

– Vi står overfor en utfordrende vinter der folk flest har mye mindre å rutte med, som følge av rekordmange rentehevinger, generell høy prisvekst og svært høye strømpriser. Det treffer oss som bransje og selskap hardt fordi enda færre ønsker å reise. Kombinert med vedvarende høye drivstoffpriser gjør dette at vi justerer ruteprogrammet gjennom vinteren, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr. 

Her er rutetilbudet

Dette er det reviderte ruteprogrammet som Flyr skal operere i vinter:

Oslo – Alicante, Oslo – Malaga, Oslo – Gran Canaria, Oslo – Bergen, Oslo – Trondheim, Oslo – Barcelona, Oslo – Milano, Oslo – Brussel, Oslo – Paris, Oslo – Roma, Oslo – Genève, Oslo – Nice, Oslo – Salzburg, Bergen – Alicante og Trondheim – Alicante. 

Flyrs rutetilbud i julen/nyttårshelgen utover de nevnte reisemålene: 

Oslo – Bodø, Oslo – Evenes og Oslo – Tromsø.

Hun sier at det heller ikke er noen vei utenom permitteringer av ansatte.

Beholde ruter

– Vi jobber med å få på plass frivillige og tilpassede ordninger for å kunne beholde så mange som mulig. Ved å gjennomføre disse grepene, vil vi være godt posisjonert til å komme tilbake med full kraft til våren og sommeren, sier Frislid.

Flyr-sjefen sier at selskapet har solgt godt på selskapets tilbud til europeiske feriedestinasjoner og vil derfor opprettholde et variert rutetilbud gjennom vinteren.

Samtidig erkjenner hun at det har tatt lenger tid enn selskapet hadde forventet å bygge lojalitet i det norske forretningsmarkedet på innenriksruter i Norge.

Blir kontaktet

Der er reiselysten, ikke minst i ukedagene, betydelig lavere enn før pandemien, sier hun.

Passasjerer som har bestilt billett på ruter som ikke skal betjenes i vinter vil bli kontaktet direkte. Alle ruter som ligger i salg fra april, skal gjennomføres som planlagt, melder Flyr.  

Dersom selskapet opplever at etterspørselen kommer tilbake tidligere enn antatt, vil man raskt kunne snu seg rundt og sette opp flere ruter igjen.